Home Social Campania care încinge internetul. Clip care promova purtarea centurii, amendat pentru misoginism

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis sancţionarea Automobil Clubul Român cu o amendă de 2.000 de lei pentru misoginism, din cauza campaniei “Hai să facem centura greu de ignorat! – #seatbeltb00bing”.

Sancţiunea vine ca urmare a unei reclamaţii depuse de Coaliţia pentru Egalitate de Gen, care a susţinut că mesajele şi imaginile pe care le promovează această campanie lezează dreptul la demnitatea personală a femeilor din cauza conţinutului misogin al acestora.

Contestatarii sunt de părere că această campanie le pune pe femei într-o situaţie degradantă, umilitoare şi are un caracter pornografic care nu are nicio legătură cu siguranţa rutieră şi măsurile de respectare a acestora.

Imaginile din clip fac o trecere în revistă a tipurilor de bust feminin, corelându-le cu fructe sau legume, în funcţie de formă sau mărime şi încurajându-le pe femei să se fotografieze purtând centura, pentru a contribui la “sensibilizarea” bărbaţilor.

Potrivit hotărârii Consiliului Director al CNCD pentru “a realiza o campanie de conştientizare a importanţei purtării acestui dispozitiv de siguranţă nu este nevoie să pui o categorie de persoane, respectiv femei, într-o situaţie jenantă, degradantă, explicitând prin obiecte şi gesturi bustul acestora. În stabilirea cuantumului amenzii contravenţionale s-a avut în vedere modul în care s-a realizat clipul de conştientizare a purtării centurii de siguranţă, respectiv folosirea de obiecte şi gesturi cu tentă sexuală, prin care femeia este pusă într-o situaţie degradantă”, se arată în hotărârea citată de Coaliţia pentru Egalitate de Gen.

DECIZIA CNCD PRIVIND CAMPANIA ACR

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

 

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE