Home Politică Carmen şi Klaus Iohannis, la deschiderea anului şcolar: “Să nu ne plictisim...

Sursa Foto: Facebook

Soţii Iohannis au participat la deschiderea noului an şcolar. Prima doamnă a fost prezentă la Sibiu, la Colegiul Național “Gheorghe Lazăr”, unde lucrează cu jumătate de normă, iar preşedintele a acceptat invitaţia de la Liceul Mihai Eminescu, din centrul Capitalei.

Klaus Iohannis a vorbit despre o şcoală de calitate, dar şi despre siguranţa elevilor. Astfel, mesajul său se îndreaptă şi spre autorităţi, cărora le cere să nu mai existe unităţi de învătământ fără autorizaţii.

“Am vorbit în ultima vreme despre nevoia ca Centenarul Marii Uniri din 2018 să găsească școala românească într-o nouă etapă, având o direcție bazată pe viziune și mai ales asigurând condiții, măcar decente, pentru fiecare elev din această țară. Unele lucruri s-au mișcat, cu greu, dar unele nu s-au mișcat deloc. Pentru că sunt aici reprezentanți ai principalelor instituții de care depinde soarta educației românești profit de ocazie ca să atrag din nou atenția — luați toate măsurile pentru ca în România să nu mai existe școli fără autorizație sanitară sau fără securitate la incendii, a declarat preşedintele.

klaus-iohannis-si-copiii-liceul-mihai-eminescu-deschidere-an-scolar

Sursa foto: Facebook

De altfel, preşedintele România a vorbit şi despre necesitatea unor salarii mai bune pentru profesori şi spune că este este de acord ca dascălii să primească pensii speciale, după modelul celor încasate de senatori și deputați, potrivit Europa FM.

Carmen Iohannis a petrecut mai mult timp cu elevii din clasa a XI-a, de la liceul din Sibiu, unde este şi dirigintă. Ea şi-a salutat elevii în limba engleză şi apoi a trecut la o sesiune de selfie, dar şi fotografii de grup.

carmen-iohannis-selfie-scoala-an-scolar-sibiu

Sursa foto: Natalia Găitan via Facebook

carmen-iohannis-an-scolar-sibiu

Sursa foto: Natalia Găitan via Facebook

Despre noul an, prima doamnă spună că nu ştie încă ce vor aduce schimbările efectuate de Minister,  dar îşi doreşte o relaţie mai relaxată între elevi şi proferi.

“Ne dorim un an bun, cu rezultate bune, să ne simţim bine împreună, să nu ne plictisim unii de alţii, nici elevii de noi, nici noi de elevi. Sper că va fi foarte bine, sigur o să avem şi momente de tristeţe, dar sper că momentele de bucurie să predomine şi să ne realizam ceea ce ne propunem. Pentru că nu întotdeauna ceea ce îți dorești se întâmplă și sunt și eșecuri în școală, nu poți să ai întotdeauna zece și să câștigi toate concursurile și atunci trebuie să știi să te remontezi și să încerci din nou. Important este să participi și să nu te lași.” – spune Carmen Iohannis, care va merge să predea la şcoala din Sibiu două zile pe săptămână, marţea şi miercurea.

În prima zi de şcoală, premierul Dacian Cioloş spune despre elevi că ei vor fi generaţiile care vor schimba cu adevărat România.

“Vă îndemn să aveți încredere în voi, în calea voastră, să vă țineți de ea, să nu căutați neapărat doar note bune, să căutați să asimilați și să înțelegeți ceea ce asimilați, să nu căutați titluri goale de conținut, așa cum fac unii, pentru că sunt obținute fără ca ceva în voi să progreseze. Cred că școală românească trebuie să vină cu o schimbare de perspectivă, școala trebuie să vă lase spațiu să vă exprimați și să învățați responsabilitatea”, a declarat Cioloş.

Şeful Executivului a participat la festivităţile de deschidere a noului an şcolar la o şcoală din provincie, este vorba despre Liceul Carol I din Fetești, Ialomiţa.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE