Home Social Carne stricată și veche de 40 de ani, pusă la vânzare în...

Sursa Foto: Stirile Pro TV

Cinci tone de carne ambalată în urmă cu aproape 40 de ani au fost descoperite în mai multe carnagerii din Constanța, deținute de același om de afaceri.

Autoritățile spun că, din fericire, nu a apucat nimeni să cumpere, pentru că altfel efectele ar fi fost dezastruase pentru organismul uman, anunță Știrile Pro TV.

Cercetările au scos la iveală o poveste incredibilă. Se pare că, în urmă cu aproximativ șase ani, carnea ar fi fost obținută de patron de la rezervele strategice de stat. Ar fi decongelat-o și ar pregătit-o pentru a fi scoasă pe piață.

“Aceasta carne nu mai poate fi consumată. Mai există și riscul deteriorării microbiologice, adică a posibilității dezvoltării unui germene oprit, înghețat. În stare de razboi se foloseste acestă carne. Ea este detinuță la temperaturi speciale, la minus 40 grade, cu mult peste temperaturile din magazine”, a declarat dr. Petru Alexe, profesor la Facultatea de Inginerie Alimentară Galați.

Practic, doar depozitele de stat pot menține această carne bună de consum pe o perioadă atât de lungă. În timp ce la Constanța, carnea ambalată pentru prima oară la începutul anilor ’80 a fost decongelată și apoi refrigerată.

Carnea veche și extrem de periculoasă ar fi urmat să ajungă în cele mai cunoscute carnagerii din piața cea mare din orașul Constanța.

patron constanta carne stricata

Răzvan Dimoftache, Sursa foto: Facebook

Răzvan Dimoftache, patronul magazinelor, a fost arestat preventiv. S-a mai descoperit că acesta avea ștampile false de la autoritatea sanitar-veterinară.

Dimoftache nu este pentru prima oară în centrul unui scandal. În urmă cu doi ani, potrivit sursei citate, ar fi fost condamnat la închisoare după ce a înșelat o clientă și i-a vândut carne stricată. Mai mult decât atât, ar fi lovit-o pe aceasta, când femeia s-a plâns de produsul cumpărat. Decizia aceasta nu este definitivă, cum de altfel nu este nici o altă condamnare la doi ani de închisoare pentru ucidere din culpă, după ce Dimoftache a ucis un om cu mașina.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE