Home Economic Cât a valorat moartea Aurei Ion pentru compania de asigurare

Familia Aurei Ion, studenta de la medicină care a pierit în accidentul aviatic din Munţii Apuseni, a primit despăgubiri de la firma de asigurări, după un an şi 4 luni de la tragedie. Potrivit ziarului Ring, Omniasig ar fi plătit 287.500 de euro, însă compania nu a făcut sumă publică.

accident“Plata despăgubirii cuvenite conform sumelor asigurate prevăzute în poliţa de asigurare în vigoare la momentul accidentului s-a făcut imediat după ce toate documentele de succesiune necesare au fost depuse la dosar de către moştenitorii legali ai Aurei Ion. Ca urmare a aceluiaşi accident aviatic, s-a efectuat în luna mai a anului trecut plata despăgubirii cuvenite conform poliţei de asigurare şi pentru decesul pilotului Adrian Iovan.”, se arată în comunicatul dat de societatea de  asigurări.

Aura Ion şi pilotul Adrian Iovan au murit pe 20 ianuarie 2014 în urma accidentului produs în munţii Apuseni într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine. Copilotul şi alţi patru medici care se aflau în aparatul de zbor au fost răniţi.
Aura Ion era studentă la medicina militară, în ultimul an şi se afla în aeronavă pentru a participa la o prelevare de organe la Oradea. Familia a acuzat autorităţile că nu au ajuns în timp util să o salveze pe Aura, iar aceasta ar fi murit cu lacrimile îngheţate pe obraz.

Ancheta Parchetului Militar parcă a îngheţat

Nici până acum, Parchetul Militar nu are o concluzie pentru ceea ce s-a întâmplat în Apuseni. În paralel, şi experţii Centrului pentru Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS) efectueză o anchetă. Experţii din ministerul Transportului au făcut public doar raportul preliminar care arată că un factor determinant, care a dus la prăbuşire, ţine de condiţiile meteo nefavorabile. De altfel, inspectorii CIAS, în urma investigaţiilor la faţa locului, au stabilit că aeronava avea un sistem ELT, care emite semnalul de alarmă şi poziţia aeronavei, dar la impactul cu solul antena s-a rupt şi nu a fost găsită la cercetări.

Însă, doar procurorii militari trebuie să decidă dacă există persoane vinovate cu privire la modul de intervenţie. Pe 20 ianuarie 2014, autorităţile au ajuns la supravieţuitori abia după cinci ore.

Raportul CIAS va răspunde doar cu privire la cauzele producerii tragediei şi are ca scop emiterea de recomandări şi noi norme care să ajute la creşterea siguranţei în aviaţia civilă.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE