Home Economic Cât câştigă un angajat LIDL în România

Sursa Foto: Facebook

Marii retaileri din domeniul alimentar fac pate din categoria celor mai mari angajatori de pe piaţa din România. De la an la an, cele mai multe firme au reuşit să se dezvolte şi să deschidă noi magazine. Însă, salariile angajaţilor nu sunt pe acelaşi val rapid de creştere.

Jurnaliştii de la Ziarul Financiar scriu despre salariul angajaţilor LIDL. Nivelul de salarizare este peste media din domeniul de retail alimentar, însă, în continuare angajaţii români nu se pot apropia în comparaţie cu colegii lor din alte ţări bogate.

Astfel, potrivit sursei citate, un angajat în funcţia de vânzător într-un oraş de provincie câştigă lunar 1.400 de lei, salariul net. În timp ce remuneraţia pentru un şef de magazin, unde şi sarcinile şi responsabilităţile sunt mai multe, nivelul de salarizare trece şi de 4.000 de lei net.

“Noi am înţeles că o companie supravieţuieşte dacă angajaţii sunt bine pregătiţi şi fericiţi la locul de muncă, astfel încât să aibă toată atenţia îndreptată către ceea ce trebuie să facă. Ei nu au de ce să îşi facă griji pentru că nu intră salariul sau pentru că nu pot promova. Este timpul să investim în resurse umane şi vrem să impunem tendinţe în această direcţie”, a spus Ileana Ştefan, directorul de resurse umane al Lidl, pentru ZF.

LIDL a intrat pe piaţa din România în 2011, când a preluat magazinele PLUS. Atunci aveau mai puţin de 130 de magazine în întreaga ţară, în timp ce astăzi sunt peste 190. Şefii LIDL se mai laudă că, anul acesta, au creat un program special pentru pregătirea angajaţilor.

În prezent, Lidl are 4.000 de angajaţi şi are în plan recrutarea a încă 200 de oameni până la finalul anului.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE