Home Economic Cât durează în România să faci trei kilometri de autostradă şi două...

Sursa Foto: CNADNR

CNADNR anunţă că a lansat o licitaţie pentru proiectarea şi execuţia unui tronson de 3 km de autosradă, care să facă legătura între Capitală şi porţiunile deja existente ale şoselei de mare viteză Bucureşti – Ploieşti. De asemenea, Compania de drumuri lansează şi procedura pentru realizarea a două noduri rutiere, unul pe Centura Capitalei şi cel de-al doilea la Moara Vlăsiei.

Pentru toate acestea, CNADNR va cheltui aproape 173 de milioane de lei, adică aproximativ 39 de milioane de euro. Termenul de realizare a lucrărilor este de patru luni de proiectare şi 18 luni de execuţie. Ceea ce înseamnă că Bucureştiul va fi legat de autostrada spre Ploieşti cel mai devreme în aprilie 2017.

Acest sector de autostradă, după punerea lui în funcție, va permite desfășurarea circulației pe autostradă de la strada Petricani și până la Ploiești, având în vedere că la acest moment circulația se desfășoară între intersecția cu Centura București (km 7+400) și până la Ploiești, între km 3+325 și km 7+400 lucrările fiind finalizate dar neputându-se deschide traficului datorită lipsei unei racordări cu rețeaua existentă de drumuri, se arată în documentul CNADNR.

Termenul limită de depunere al ofertelor este 1 iulie, la aceeaşi dată urmând să se şi deschidă acestea.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE