Home Extern O româncă, printre victimele catastrofei feroviare din Germania

Sursa Foto: Josef Reisner via Bild

O româncă a fost rănită în accidentul feroviar din landul Bavaria, Germania. Ministerul român de Externe a anunţat că aceasta se află printre răniţii spitalizaţi, anunţă televiziunile de ştiri. Starea ei este gravă, dar stabilă. Consulatul General al României la Munchen strânge informaţii de la medici şi păstrează legătura cu familia româncei.

O eroare umană ar fi stat la baza accidentului în care două trenuri de navetişti s-au lovit frontal în sudul Germaniei, în landul Bavaria. Bilanţul oamenilor care şi-au pierdut viaţa a ajuns la 10, iar circa 80 de pasageri au fost răniţi marţi dimineaţă, anunţă agenţiile de presă internaţionale.

Un angajat al Căilor Ferate ar fi dezactivat sistemul automat de semnalizare, a informat reţeaua RedaktionsNetzwerk Deutschand (RND), care grupează 30 de jurnale regionale, citând “mai multe surse apropiate anchetei”, potrivit Agerpres.

Conform unei “surse sigure”, agenţia germană DPA a relatat că accidentul a fost provocat de o “eroare umană” şi a precizat că persoana sau persoanele implicate urmează să fie stabilite.

Accidentul a avut loc lângă oraşul Bad Aibling. În cele două trenuri, cei mai mulţi dintre călători erau navetişti care mergeau la serviciu.

Dintre răniţi, cel puţin 18 sunt în stare gravă şi foarte gravă. La locul accidentului, au fost trimise opt elicoptere, pentru a transporta mai repede răniţii la spitalele din apropiere.

Pasagerii care nu au suferit traumatisme grave au primit primele îngrijiri medicale, chiar la locul tragediei. Imaginile surprinse de televiziunile din Germania şi agenţiile de presă internaţionale arată cum pacienții sunt transportaţi pe celălalt mal al râului Mangfall, pentru a primi ajutor medical.

Cele două trenuri sunt Meridian şi aparţin unei companii private ce face trafic feroviar. Este vorba despre Bayerische Oberlandbahn.

O anchetă a fost demarată, iar cercetările trebuie să arate cum s-a produs această tragedie. Până la această oră, nu se cunoaşte dacă printre victime se află şi români.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE