Home Eveniment Caz şocant în România: a încercat să îşi incendieze copiii şi a...

Sursa Foto: ISU Bucureşti Ilfov / Arhivă

Trei copii, cu vârste de 4, 6 şi 13 ani, au fost răniţi în noaptea de marţi spre miercuri după ce tatăl lor i-a încuiat în locuinţă şi a dat foc imobilului, în localitatea băcăuană Săuceşti, sat Siretu.

Bărbatul s-a baricadat şi el în casă, în timp ce copiii dormeau, şi a incendiat mai multe lucruri.

Vecinii au văzut fum şi flăcări şi au sunat la 112. Poliţiştii veniţi de urgenţă au fost şi ei atacaţi de piromanul hotărât să îşi ucidă copiii şi să îşi ia viaţa.

Copiii începuseră să strige nenea, vreau ajutor! Tată, nu mă lăsa să mor! Nu vreau să mor! Nu vreau să mor, tată! Nu mă lăsa aici! – a povestit unul dintre primii poliţişti ajunşi la faţa locului.

Ca să fie sigur că nu va fi oprit, bărbatul instalase inclusiv capcane pentru forţele de ordine.

Era baricadat inclusiv cu obiecte de metal, cu obiecte de lemn, era deschisă o fosă aici ca să călcăm în ea, a declarat un alt poliţist pentru Antena 3.

Ajutaţi de cel mai mare dintre copii, cei care au intervenit au reuşit să spargă blocajul pus la cale de tatăl piroman.

Am spart un geam, colegul care era cu mine a apucat să-l prindă pe primul copil, tatăl lui îl trăgea în casă. Se opunea cu vehemenţă să dea copiii, spunând că vrea să moară cu ei. Unul dintre copii s-a strecurat pe după acest dulap. Tras de o mână de tatăl lui, eu îl trăgeam de mână să-ncerc să-l pot scoate – povestesc cei din forţele de ordine momentele dramatice.

Disperat ca cei trei copii să nu fie salvaţi, agresorul i-a atacat cu sticle incendiare pe cei care încercau să intervină. Doi poliţişti au suferit arsuri şi au ajuns la spital.

Forţele de ordine au fost nevoite să îl împuşte în picior pe bărbatul scăpat de sub control.

Prin ferestre, minorii de 4 şi 6 ani au reuşit să fie scoşi din casă, moment în care piromanul a aruncat sticle incendiare asupra a doi poliţişti. Aceştia s-au ales cu arsuri pe mâini şi faţă de la flăcările declanşate instantaneu. Pentru salvarea celui de-al treilea copil, ţinut de tatăl său, a fost necesar să fie tras un foc de armă în piciorul piromanului, a indicat pentru Agerpres inspector principal Narcisa Butnaru, ofiţer de relaţii publice la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău.

Copiii au fost duşi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bacău, iar din cauza arsurilor, cel mai mare dintre ei a fost trimis în Capitală.

Tatăl piroman a fost tratat şi el pentru rana suferită, după care a fost dus la Parchet, unde procurorii au decis reţinerea acestuia pentru tentativă de omor calificat, ultraj şi distrugere prin incendiere în formă agravată.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE