Home Politică Cazanciuc, despre încercarea de debarcare de la Justiţie: Sunt gata să plec

Sursa Foto: max-media.ro

Ministrul Justiţiei spune că este pregătit să plece de la şefia Ministerului Justiţiei, dacă premierul îi va cere asta. El anunţă că vor avea o discuţie astăzi sau mâine.

Oficial, nu mi s-a cerut o asemenea demisie din partea premierului. O să avem probabil o discuţie astăzi sau mâine. Nu mi-a făcut nimeni în ultimul timp un reproş, sigur am avut de multe ori puncte de vedere diferite cu colegii din partid, vizavi de demersurile ministerului Justitei, dar e firesc acest lucru. Eu cred că mi-am îndeplinit mandatul, dar este evident o evaluare subiectivă. Dacă lucrurile sunt văzute altfel, sunt gata să plec” – a spus Robert Cazanciuc miercuri, la ieşirea de la sediul CSM.

Cazanciuc a făcut şi un comentariu pe marginea votului dat ieri în Parlament, când deputaţii au decis să nu îi ridice premierului imunitatea, pentru a fi cercetat pentru conflict de interese, fapte săvârşite, conform DNA, în timpul mandatului de premier.

Decizia Parlamentului este o decizie în raport cu actuala Constituţie. Dacă vom constata că aceste prevederi nu corespund standardelor internationale, nu impiedică nimeni România să modifice Constitituţia. Avem legi diferite, pentru relaţii sociale diferite. Avem legi diferite pentru situaţii diferite, asa trebuie privite legile” – a afirmat ministrul Justiţiei.

Declaraţia lui Cazanciuc cu privire la situaţia legilor din România vine după ce şefa Curţii Supreme de Justiţie a afirmat că “legea nu este egală”, dacă Victor Ponta nu poate răspunde penal, în timp ce pentru oamenii simpli nu există astfel de scut în faţa răspunderii lor penale.

Declaraţiile publice din utlimele zile ale lui Cazanciuc au enervat ambele tabere – atât PSD, cât şi PNL. Reprezentanţii partidelor i-au cerut demisia.

Principala supărare în PSD se referă la o declaraţie făcută sâmbătă de Ministrul Justiţiei, care l-a contrazis pe Victor Ponta legat de momentul începerii urmăririi penale pe numele său. Ponta susţinea că nu e o coincidenţă că a fost chemat la DNA în ziua în care liberalii depuneau moţiunea de cenzură. Cazanciuc a respins însă ipoteza premierului.

“Procurorii categoric nu îşi fac planul de acţiune într-un dosar în funcţie de toate evenimentele zilnice. Pe de altă parte, ca magistraţi, ca oameni ai societăţii, ei sunt conectaţi la viaţa publică. Faptul că procurorii se pot autosesiza înseamnă că sunt conectaţi la viaţa publică. Faptul că judecătorii şi procurorii fac sesizări la CSM ori de câte ori sunt afirmaţii nepotrivite în spaţiul public, înseamnă că sunt conectaţi la viaţa publică “-  afirma Cazanciuc.

PNL cere, de asemenea, plecarea lui Cazanciuc. Supărarea lor este însă alta. Cazanciuc i-a acuzat, în calitatea sa de ministru, că liberalii folosesc un act de procedură al unui procuror pentru a cere demiterea Guvernului. Mai mult, acesta i-a ameninţat cu dosare penale dacă organizează proteste de stradă în ziua moţiunii. 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE