Home Eveniment Cazul mamei Ana Maria Nedelcu. Românca fugită cu fiul din Canada şi...

răpit
Sursa Foto: Nasul.tv

Cazul Anei Maria Nedelcu a ajuns la preşedintele Klaus Iohannis care este implorat să salveze un copil de doar şase ani de tatăl său. Mama băieţelului, Ana Maria Nedelcu, a fost arestată miercuri, după ce judecătorii din Bucureşti au decis că trebuie trimisă în arest şi pregătită pentru arestare.

Decizia este controversată, pentru că procurorii români susţin că nu au cerut judecătorilor să o închidă. Vineri, Instanţa Supremă va judeca contestaţia la luarea măsurii de arestare preventivă, iar pe 21 aprilie, tot magistraţii români vor decide dacă vor extrăda mama româncă în Canada, unde există o plângere pentru răpire internaţională, infracţiune care este pedepsită cu până la 10 ani de închisoare.

“Acolo nu l-a întrebat nimeni pe copil, nu cred că vor să ia în considerare dorinţa minorului.  Abuzurile au luat amploare după ce el a avut acces nesupravegheat la copil, iar la apel nu am mai putut adăuga nicio probă. Apelul în Canada este pentru nelegalitate, nu pentru probe noi.  Au muşamalizat tot! Nu cred că pasă la nimeni că este un copil lovit, este o victimă colaterală. La ei (n.r. în Canada), contează doar interesele”, a declarat Ana Maria Neagu, în faţa jurnaliştilor de la Curtea de Apel Bucureşti.

În memoriul trimis preşedintelui Klaus Iohannis, românca face apel la statul român pentru salvarea cetăţenilor de o lege nedreaptă.

“Anthony are dreptul la securitate emoţională, liberă de frică şi abuz. Este nevoie să realizaţi că un copil nu trebuie tratat ca un instrument politic de prietenie şi cooperare între popoare. Chiar dacă Canada este un stat bogat care poate cumpăra soarta unui copil, România are obligaţia de a îşi proteja cetăţenii, ori Anthony este cetăţean român şi în sens extins cetăţean al Uniunii Europene şi vă cere ajutorul”, a scris Nedelcu.

Românca s-a întors în ţară în 2014, după ce fiul ei ar fi fost bătut şi abuzat psihic de către tatăl său, Maximo Sierra Munoz, un bărbat de origine dominicană. Copilul a fost filmat plin de vânătăi şi, de altfel, a fost audiat de către anchetatorii români.

“Eu am fost în legitimă apărare, asta nu e o crimă, să îţi salvezi copilul de abuz.
Să fie oameni, pentru că poate şi ei sunt părinţi şi dacă ar fi avut ghinionul să fie în situaţia mea, să fie creduli şi naivi, să facă un copil cu o persoană nepotrivită, se poate întâmpla oricui să fie îndrăgostită de o persoană nepotrivită. Nu este normal ca victimele să fie copii”, a mai spus mama, cu ochii în lacrimi, înainte să fie arestată.

Ana Maria Nedelcu mai are o fetiţă în vârstă de 4 ani. Copiii sunt acum în grija bunicii materne. Cazul româncei fugite din Canada pentru a-şi apăra copilul este asemănător cu cel al Irinei Cristescu, o altă tânără originară din România care a fost acuzată că şi-a răpit copilul, după ce a fugit cu el, dezvăluind că tatăl era violent şi periculos. Citiţi mai multe aici: Miliardarul acuzat că şi-a abuzat soţia româncă rupe tăcerea. Ce spune nepotul lui Carlos Slim

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE