Home Social Cazul tinerei care a murit imediat după naştere: suferea de o boală...

Tânăra în vârstă de 20 de ani care a murit săptămâna aceasta la Spitalul de Urgenţă din Bârlad, la scurt timp după ce a născut, ar fi suferit de o boală rară, cred medicii legişti.

Sindromul HELLP apare în ultimele săptămâni de sarcină, ca o reacţie patologică a organismului matern la apariţia copilului. Cel mai probabil, femeia nu şi-a monitorizat sarcina şi nu a efectuat analizele specifice, ocazie cu care ar fi putut descoperi această boală, cred specialiştii.

HELLP este o complicaţie a uneia dintre cele mai severe afecţiuni care poate apărea în sarcină: preeclampsia. Aceasta  se produce când tensiunea creşte, iar printre simptome se număra: durerea de cap, înceţoşarea vederii, umflarea feţei sau a mâinilor, etc.

“Un diagnostic este greu de stabilit în acest moment. Am analizat prin excludere toate variantele şi în urma analizelor şi a necropsiei, cel mai probabil a fost vorba despre sindromul HELLP”, a declarat medicul legist Sergiu Săvescu, citat de AGERPRES.

Diagnosticul final va fi stabilit în urma analizelor specifice în astfel de cazuri, spun legiştii.

Sindromul HELLP apare de cele mai multe ori la femeile gravide care au peste 34 ani. Pre-eclampsia apare în cele mai multe cazuri la gravidele tinere, cu vârsta medie de 19 ani.

Poliţiştii vasluieni au demarat o anchetă după ce femeia în vârstă de 20 de ani a murit la Spitalul Judeţean “Elena Beldiman” din Bârlad imediat după ce a născut. Femeia a intrat în stop cardio-respirator după o oră şi jumătate de la naștere.

Medicii spun că pacienta a avut puls şi tensiune în parametri normali pe toată durata spitalizării şi nu-şi explică motivul decesului.

“Starea femeii s-a degradat rapid şi pacienta a intrat în stop cardio-respirator iresuscitabil. Aşa cum cer protocoalele în cazul unei morţi suspecte, am anunţat Poliţia, iar examenul medico-legal va stabili ce a cauzat decesul tinerei mămici”, a declarat dr. Gabriela Daniş, directorul medical al spitalului bârlădean.

Femeia mai avea acasă o fetiţă în vârstă de doi ani, iar soţul acesteia decedase recent, electrocutat, pe un şantier din capitală.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE