Home Politică Ce au vorbit Iohannis și Ponta la Cotroceni

diaspora
Sursa Foto: presidency.ro

Victor Ponta a avut o întâlnire extrem de scurtă cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, acolo unde a avut loc o recepție dedicată zile de 9 mai. La finalul evenimentului, Ponta s-a îndreptat spre președinte, pentru a-l saluta înainte de a pleca.

A urmat un dialog extrem de scurt și protocolar între cei doi, potrivit imaginilor transmise de televiziunile de știri.

Victor PontaDomnule preşedinte, fără fotografii

Klaus Iohannis: Nu ştiam de ce stau fetele aici, probabil au simţit… (referindu-se la jurnaliștii din apropiere). Vă mulțumesc că ați venit!

Victor Ponta, către presă: Nu aţi avut ştire, ghinion!

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a încercat să discute cu şeful statului despre cardul de sănătate, însă preşedintele Iohannis i-a transmis că vor face acest lucru cu ocazia unei întâlniri ulterioare, scrie AGERPRES.

Klaus Iohannis a criticat vineri modul în care executivul a pregătit lansarea acestui program.

Guvernul a pregătit prost sistemul. Am văzut mii de oameni la cozi, nu pot beneficia de serviciile de sănătate. E un scandal public, a afirmat Iohannis, într-o declaraţie de presă.

Victor Ponta i-a răspuns sâmbătă președintelui Klaus Iohannis pe tema problemelor referitoare la implementarea cardului de sănătate. Ponta a declarat că va lămuri situația direct cu președintele, nu printr-un scandal public.

“Nu ne întoarcem la vremurile lui Băsescu. Nu va exista o ceartă în public, orice probleme există le voi discuta direct cu președintele”, a afirmat Ponta, care a completat că va merge sâmbătă la Palatul Cotroceni, pentru a participa la recepția oferită de Iohannis cu prilejul Zilei Europei.

În ceea ce privește neregulile apărute în implementarea sistemului de sănătate, Ponta susține că, în mare parte, acestea au fost exagerări.

“Cardul de sănătate e un proiect vechi, am lucrat la el chiar împreună cu PNL, cu domnul Bușoi, cu domnul Ciurchea, cu SRI, cu Serviciul de Telecomnicații Speciale. Doar anul acesta facem 300 de milioane de euro economii, bani care rămân în sănătate. S-a spus că au fost 2.500 de carduri în bancomate, sunt minciuni” a afirmat Ponta.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE