Home Politică Ce avere mai are Udrea după începerea anchetelor pe numele ei

Sursa Foto: Facebook

Ultimul an a fost unul extrem de complicat pentru Elena Udrea care nu doar că a ieşit din cercurile înalte ale puterii prin terminarea mandatelor protectorului său, Traian Băsescu, ci a stat şi în arest din cauza problemelor penale pe care le are. Chiar şi aşa, averea ei nu a avut extrem de mult de suferit, potrivit declaraţiei de avere postate pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Udrea a fost totuşi nevoită să vândă un teren de 115 metri pătraţi în Bucureşti, şi un altul de 81 de metri pătraţi, tot în Capitală.

Fostul ministru nu a renunţat însă la investiţiile în pământ pe care le are în apropierea Bucureştiului. Udrea deţine 14,7 hectare de teren în comuna Sohatu din judeţul Călăraşi, cu un hectar mai puţin decât declarase anul trecut. Tot în Călăraşi, la Săruleşti, Elena Udrea mai are 14,37 hectare de teren.

Declaraţia de avere mai cuprinde 11 hectare la Gurbăneşti, în Călăraşi, şi, cireaşa de pe tort, 1,89 de hectare de pământ în celebra comună Nana, unde se învecinează cu moşia familiei fostului preşedinte.

Elena Udrea a vândut în ultimul an casa de 169 de metri pătraţi pe care o dobândise în urma partajului de la Dorin Cocoş, situată pe strada Ţiţeica din Capitală, tranzacţie pentru care a încasat 260.000 de euro. Locuinţa era unul dintre locurile în care Udrea ar fi luat o parte din şpagă, potrivit declaraţiei dată de Ana Maria Topoliceanu.

Udrea pare că şi-a lichidat toate conturile pe care le avea la băncile din România. Din declaraţiile sale de avere au dispărut peste un milion de lei şi 26.000 de euro, de anul trecut şi până acum.

675.500 s-au dus în Agro Green Nana, bani cu care Udrea a împrumutat firma care administra moşia de la Nana a lui Traian Băsescu. Alţi 443.000 de lei au intrat, tot ca împrumut, în conturile Băi Boghiş SRL, unde Udrea deţine jumătate din afacere.

703.000 de lei a investit fostul ministru al dezvoltării doar în ultimul an în Tim Rail Cargo SRL, o parte provenind probabil şi din conversia în lei a unui împrumut de 100.000 de euro care nu se mai regăseşte în actuala declaraţie de avere faţă de cea de anul trecut.

Udrea a încasat 58.908 lei din indemnizaţia de deputat şi alţi 60.000 de lei din închirierea unui imobil. Iar la averea sa se pot adăuga şi 100.000 de euro, drept sultă conform actului de partaj, în urma divorţului de Dorin Cocoş.

De notat că Udrea are şi ceva investiţii în bijuterii, care se ridică la aproximativ 100.000 de euro.

Aveţi mai jos declaraţiile de avere depuse de Elena Udrea la Camera Deputaţilor în 2015, respectiv 2014.

DECLARAŢIE DE AVERE ELENA UDREA, depusă în 15 iunie 2015

DECLARAŢIE DE AVERE ELENA UDREA, depusă în 14 iunie 2014

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE