Home Politică Ce idei au Dragnea, Iohannis, Ponta şi Băsescu pentru Crăciun. Mesajul pentru...

Preşedintele României, dar şi liderii politici le-au transmis românilor mesaje de felicitare pentru sărbătoarea Crăciunului. Klaus Iohannis a făcut urările într-un mesaj video, în timp ce Liviu Dragnea a publicat pe pagina de socializare o felicitare semnată cu numele său.

“Dragi români, sărbătoarea creştinătăţii, sărbătoarea Domnului, să ne apropie mai mult unii de ceilalţi.
Crăciunul să vă aducă bucurie şi linişte în suflet şi în familie. Gândul nostru să se îndrepte şi către cei singuri, descumpăniţi, fără cămin şi chiar fără speranţă. În pofida greutăţilor şi provocărilor din ultimul an, sunt convins că putem găsi motive de optimism şi puterea de a uni eforurile pentru a construi o societate mai bună. Vă urez Crăciun fericit oriunde v-aţi afla” – trasmite preşedintele.

Klaus Iohannis a amânat pentru săptămâna viitoare desemnarea premierului şi a plecat de sărbători acasă, la Sibiu.

Liviu Dragnea le-a urat românilor ca Moşul să fie darnic cu ei.

Sursa foto: Liviu Dragnea via Facebook

Însă, înainte de a publica această felicitare, şeful PSD le-a transmis românilor vestea cea bună, aceea că, începând din această lună, angajaţii din Sănătate şi Educaţie au salariile mărite.

“Îmi doream să avem instalat, cât mai repede, un guvern #legitim. Un guvern care să adopte primele măsuri fiscale pe care le-am prezentat în Programul de guvernare #PSD și, apoi, în calendarul de implementare:
– majorarea salariului minim pe economie de la 1.250 la 1.450 lei,
– eliminarea contribuțiilor pentru sănătate pentru toate pensiile,
– reducerea prețurilor la medicamente (prin anularea HG. 800/2016 și ieftinirea cu 35% a medicamentelor inovative care și-au pierdut patentul),
– scutirea de impozitul pe venit a pensionarilor cu pensii mai mici de 2.000 lei (peste 90% dintre pensionari),
– relansarea și extinderea programului național de sănătate pentru Hepatita C pe baza tratamentului fără interferon, inclusiv pentru pacienții cu grad de fibroză F3,
– dublarea burselor studențești la 201 lei per student.
Unele dintre ele ar fi trebuit adoptate înainte de 1 ianuarie. Cum nu avem încă un guvern votat de Parlament, în ultimele două zile am lucrat, împreună cu colegii mei, pentru a găsi soluții ca aceste măsuri, atât de așteptate de români, să fie aplicate măcar de la 1 februarie. Pentru că vreau ca românii să aibă mai mulți bani în buzunare, iar tot mai mulți să facă parte din #clasademijloc!
” – 
a scris Dragnea.

Fostul premier Victor Ponta a publicat un filmuleţ cu mesaje în limba engleză.

Însă, Traian Băsescu s-a gândit în seara de Ajun la adversarul său politic, Liviu Dragnea, căruia i-a urat cu ironie: “Crăciun fericit, Dragnea”.

“Un exerciţiu de imaginaţie pentru Dragnea şi partidul lui
1. Să presupunem că eu, Traian Băsescu, aş fi fost în situaţia de a propune un Prim-ministru.
2. Să presupunem că aş fi propus numele unei prietene apropiate, chiar al unei finuţe, cu o excelentă reputaţie profesională, dar cu zero experienţă politică, după ce toată campania aş fi atacat ideea de tehnocrat în guvern şi mi-aş fi exhibat creştinismul ortodox.
3. Să presupunem că soţul doamnei propuse de mine ar fi fost sirian, cu cetăţenia obţinută peste rând (precum Omar Haisam – vajnic PSD-ist sirian), simpatizant deschis al organizaţiei teroriste Hezbollah, dar şi al regimului sirian al lui Bashar al-Assad.
Şi acum două întrebări :
1. Ce ai fi spus tu, propagandiştii PSD , „patrioţii” de serviciu, Bolcaş, Abraham, Roşca Stănescu, Pelican, Troncotă, Pricină, Hadăr etc, etc.? Probabil că eticheta de „trădător de neam şi ţară” ar fi fost una dintre cele mai blânde.
2. Ce crezi că spun aliaţii noştri din NATO şi UE despre o astfel de desemnare? Cum crezi că stăm cu încrederea?
Crăciun fericit, Dragnea!
– a scris fostul şef de stat.

După Crăciun, demnitarii sunt pregătiţi să voteze în Parlament noul Guvern.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE