Home Social Ce poți să faci de 1 iunie în București

Mai multe instituții își vor deschide porțile pentru copii luni, pe 1 iunie. Cei mici vor putea participa la o mulțime de evenimente, de la vizite în Casa Poporului până la jocuri și alte activități în aer liber. Rețeaua de știri vă prezintă cele mai interesante activități organizate cu această ocazie în București.

  • Camera Deputaţilor îşi deschide porţile luni, începând cu ora 10,00, pentru copiii care vor dori să viziteze instituţia. Accesul se va face pe la intrarea dinspre Piaţa Constituţiei (C1). Cei mici vor putea vizita sălile care intră, de obicei, în circuitul turistic – “Al. I. Cuza”, “Galeria de onoare”, “Nicolae Iorga”, “Nicolae Bălcescu”, precum şi sala în care se desfăşoară şedinţele de plen, sala “I. Gh. Duca” şi sala “Spiru Haret”.
  • Ministerul Afacerilor Interne organizează luni “Ziua Porţilor Deschise pentru Copii”. Între orele 8,00 şi 13,00, copiii vor avea ocazia să viziteze standuri ale Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei ale celorlalte structuri din MAI. În parcarea din faţa ministerului, vor avea loc exerciţii la înălţime efectuate de jandarmi, exerciţii demonstrative ale sportivilor de la C. S. Dinamo Bucureşti, un grup de copii, sub instructajul unor poliţişti de frontieră, va prezenta un set de tehnici de autoapărare, iar un paramedic SMURD le va arăta celor mici tehnici de acordare a primului ajutor. Cei prezenţi vor putea vedea tehnica de intervenţie, maşini şi motociclete ale poliţiştilor, jandarmilor, poliţiştilor de frontieră şi pompierilor, precum şi elicoptere din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie. Cei mici sunt aşteptaţi să afle mai multe despre profesia de criminalist şi robotul pirotehnic. Vizitatorii îi vor cunoaşte pe motocicliştii Poliţiei Rutiere şi pe salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Vizitatorii vor avea posibilitatea să vadă şi interiorul clădirii – sălile de conferinţe, cabinetul ministrului, precum şi balconul central.
  • Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov organizează, pe 1 iunie, “Ziua Porţilor Deschise” în cadrul evenimentului “Pedalăm pentru oameni”, derulat de Comunitatea de biciclişti cu sprijinul Federaţiei de Ciclism şi în colaborare cu Green Revolution, Asociatia New Odyssey şi Centrul de Cultură Palatele Brâncoveneşti. Vor fi prezentate o autospecială şi o motocicletă din dotarea Poliţiei Rutiere, echipamentul, armamentul, precum şi mijloacele de protecţie individuală şi balistică a echipei tactice de suport operaţional, trusele criminalistice din autolaboratorul pentru amprentare şi ridicarea urmelor papilare. Activităţile se vor defăşura, între orele 12,00 şi 15,00, în Parcul Nou din localitatea Mogoşoaia.
  • Copiii sunt așteptaț şi la festivalul organizat de Opera Comică pentru Copii, de vineri până luni – “Opera Copiilor”. Festivalul aduce spectacole pentru cei mici în Parcul Herăstrău – la Foişor, la Peluză şi pe Aleea Michael Jackson -, la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” şi în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, fiecare zi din festival având o tematică specială. Ultima zi de festival aduce în centrul atenţiei copiilor mişcarea şi muzica, prin Parada şcolilor de balet (“Jaqueline”, “Spirit of Sound”, Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”, “Contrapunct”, “Soleil”, “La Sylphide”). Traseul paradei porneşte de la Muzeul Satului, continuă pe bd. Kiseleff, până la Arcul de Triumf, pe Aleea Michael Jackson, unde fiecare şcoală participantă va susţine câte un flashmob, şi culminează cu scurte recitaluri la Foişorul de pe malul lacului Herăstrău.
  • De 1 iunie, şi adulţii sunt invitaţi să îşi amintească jocurile copilăriei – “Şotronul”, “Ţară, ţară vrem ostaşi”, “Raţele şi vânătorii” la Muzeul Satului din Bucureşti. Copiii mai sunt invitaţi să îşi pună la încercare imaginaţia şi creativitatea şi să confecţioneze morişti, avioane şi vaporaşe din hârtie. Cei mai iscusiţi maeştri de morişti şi avioane vor fi premiaţi cu cadouri surpriză. Intrarea este liberă.
  • Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Şuţu sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului în mod clasic şi vernisează, luni, expoziţia “Palatul Colorat”, care cuprinde desene realizate de copii, ce ilustrează Palatul Şuţu, aşa cum este văzut de cei mici.
  • Copiii vor putea vizita, de asemenea, de ziua lor, Muzeul RATB. Cei mici vor avea ocazia să cunoască lumea veche a tramvaielor cu cai, a primelor bilete, tipărite în 1872, în mai multe limbi, a autobuzelor şi troleibuzelor folosite de-a lungul anilor în Bucureşti. De asemenea, copiii vor putea vedea o bogată colecţie de machete de vehicule sau vor putea deveni, pentru câteva momente, mici conducători de autobuz, pe simulatorul din dotarea muzeului. Muzeul se află în Complexul Sportiv RATB, de pe str. Trapezului nr. 4, sector 3, şi va fi deschis între orele 9,00 şi 15,00. Intrarea este liberă.
  • Cei mici vor fi beneficiarii unor campanii special create pentru 1 iunie. Luni, copiii care vor circula cu Taxiul cu Bomboane în Bucureşti vor primi cadou cărţi din colecţia “Tom şi Jerry” a editurii Litera Mică.
  • De 1 iunie, copiii şi adolescenţii cu vârsta de până la 18 ani vor putea intra gratuit la Grădina Zoologică din Bucureşti. Grădina Zoologică va fi deschisă între orele 9,00 şi 19,00. Cei mici vor putea face cunoştinţă cu noii “locatari” ai Grădinii Zoologice – zebrele Grevy’s şi mangustele vărgate. De asemenea, mascotele Grădinii Zoologice îi vor însoţi pe cei mici la atelierele de lucru organizate special pentru a sărbători Ziua Internaţională a Copilului.
  • TAROM are o ofertă specială în săptămâna dedicat copiilor. Orice copil cu vârsta până la 12 ani, însoţit de un adult, care va călători pe zborurile directe operate de compania TAROM dinspre România spre orice destinaţie externă, va beneficia de tarif zero, urmând să achite doar contravaloarea taxelor de aeroport pe respectiva rută pentru biletele achiziţionate în săptămâna 1 – 5 iunie. Biletele vor putea fi achiziţionate în săptămâna 1 – 5 iunie pentru călătorii efectuate în perioada 22 iunie – 13 septembrie 2015 (data ultimului retur).

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE