Home Politică Ce șanse mai are PNL să-l impună pe Dacian Cioloș premier. Noile...

Sursa Foto: Facebook

Exit-poll-urile acordă în jur de 20 de procente pentru Partidul Național Liberal, în urma alegerilor parlamentare, însă Alina Gorghiu se declară sceptică cu privire la acest rezultat slab anunțat. Potrivit acesteia, nu sunt spulberate șansele ca liberalii să-l mențină pe Dacian Cioloș premier.

Șefa PNL crede că partidul pe care îl conduce va putea negocia pentru ca Dacian Cioloș să rămână în fruntea Executivului și îndeamnă la răbdare, pentru așteptarea rezultatelor oficiale.

“Le mulțumesc în mod special tuturor celor angrenați în procesul electoral, celor care sunt în secțiile de vot. E important ca ei să rămână mobilizați, să știe că orice meci se joacă până la capăt și că obiectivul pe care l-am fixat și anume acela de a încerca să facem o majoritate parlamentară pentru proiectul Dacian Cioloș — prim ministru e un proiect care încă se joacă. Depinde foarte mult de rezultatul final, de rezultatul celorlalte partide mici, dacă vor intra sau nu în Parlament, însă mesajul pe care vreau să-l dau e unul de atenție până în ultima secundă”, a spus Gorghiu, la sediul PNL.

Liberala a atras atenția că rezultatele anunțate de televiziuni la ora 21 reprezintă, de fapt, situația pentru ora 19.

“O să facem numărătoarea paralelă, o să așteptăm rezultatele de la ora 21,00 și cred că în cursul acestei nopți, mâine dimineață cel târziu, vom putea să venim cu un rezultat bun pentru PNL. Este speranța pe care o am că rezultatele pe care le vom vedea (…) în scurtă vreme (…) cu tot cu diaspora, cu tot cu procesele verbale venite din ultima secție de vot, vor fi niște rezultate care, oricât de greu ar putea să pară în acest moment, ne vor putea oferi șansa discutării unei majorități în Parlament pentru proiectul Cioloș. (…) Meciul acesta trebuie jucat până la capăt. Și așa vom face”, a mai susținut președintele PNL.

Potrivit sondajului realizat la ieșirea de la urne de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) și Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde SRL, la comanda PSNews și Antena 3, PNL a obținut 21,8%. În timp ce EXIT-POLL-ul IRES, prezentat de DIGI24, anunță pentru PNL un scor de 20,8%.

Iată celălalte estimări, imediat după închiderea urnelor:

EXIT POLL Cu cine au votat românii la alegerile parlamentare. Cine va conduce România

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE