Home Politică Ce se întâmplă când deputații PSD nu vin la muncă. Se dublează...

Sursa Foto: Camera Deputatilor via Facebook

Puterea a lipsit din Parlament, iar opoziția a votat, azi, amendamentul care ar dubla alocația tuturor copiilor. Este vorba, deocamdată, doar de un vot pe articole, decizia finală urmând să fie luată miercuri, la ora 15:00. Amendamentul a trecut cu 98 de voturi “pentru” şi doar 74 împotrivă. Astfel, alocația copiilor ar putea crește de la 42 de lei la 84 de lei.

În textul inițial era vorba doar despre alocația copiilor instituționalizați, însă acest amendament prevede ca toţi copiii să primească alocația dublată.

Votul vine după ce ieri, Comisia de muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor a respins propunerea privind creşterea alocaţiilor pentru copii. Amendamentele au picat rând pe rând, respinse de PSD.

“Au fost mai multe amendamente care vizau alocaţia pentru copii, amendamente la care PSD a votat împotrivă. Un amendament viza dublarea alocaţiei pentru copii de la 42 la 84 de lei, PSD a votat împotrivă. Următorul amendament a fost să mărim alocaţia la 50 de lei. Şi la acest amendament PSD a votat împotrivă“, a declarat deputatul PNL Cristina Pocora.

Liberalii au acuzat că respingerea amendamentelor este un joc de imagine pe care îl fac cei din PSD. Mai exact, deputaţii PSD ar fi spus că doresc să crească alocaţia la 50 de lei, dar iau în calcul să amendeze o altă lege, săptămânile viitoare, când va putea fi prezentă şi Rovana Plumb, ministrul Muncii.

 

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE