Home Extern Ce se întâmplă cu adolescentele care se alătură ISIS pentru a deveni...

Sursa Foto: Daily Mail

În rândul adepţilor ISIS ajung să intre tot mai des şi tinere. Sunt în special adolescente care sunt cucerite de gândul că vor deveni soţii şi că vor lupta în numele religiei.

Acestea sunt recrutate de peste tot din lume. Aflate la vârsta în care sunt uşor influenţabile, au fost pur si simplu spălate pe creier. Un caz tragic vine din Austria, unde două prietene au dispărut de acasă anul trecut, iar acum niciuna nu mai este în viaţă.

Samra, în vârstă de 17 ani, şi prietena ei Sabina, de 16 ani, au plecat de acasă lăsând un bileţel spunând că se alătură ISIS.

samra kesinovic

Samra Kesinovic, sursa foto: Daily Mail

Din Viena, au zburat până în Turcia, iar de acolo au reuşit să treacă graniţa spre Siria. Au mers mult pe jos şi au ajuns în rândurile grupării teroriste doar cu hainele de pe ele.

sabina selimovic

Sabina Selimovic, sursa foto: Daily Mail

La scurt timp de la dispariţie, pe reţele de socializare au apărut “posterele” ISIS, în care apăreau şi cele două adolescente, lângă soldaţi înarmaţi. Fotografiile erau folosite în materialele de propagandă.

samra

Samra, sursa foto: Daily Mail

Odate ajunse în Raqqa, Siria, viaţa lor s-a schimbat complet. Sabina a murit după câteva luni, într-o luptă. Povestea tragică a prietenei sale abia acum s-a aflat. Samra a sfârşit şi ea, după ce a fost bătută crunt atunci când a fost prinsă că încearca să evadeze.

Povestea celor două copile este povestită în presa din Austria de către o femeie de origine tunisiană care a locuit cu cele două prietene în Siria, dar ea a reuşit să fugă.

 

Cât au stat în Siria, fetele au devenit soţii de militanţi ISIS. Cele două cupluri ar fi locuit o perioadă chiar în aceeaşi cameră, povesteşte femeia de origine tunisiană, care nu a vrut să-şi dezvăluie identitatea, conform Daily Mail.

sabina

Sabina, sursa foto: Daily Mail

Înainte de a fi ucisă într-o luptă din Siria, Sabina a vorbit şi cu reporterii de la săptămânalul francez Paris Match. Aceasta a trimis mesaje în care nega zvonurile că este însărcinată şi povestea cât de fericită este că a ajuns acolo. Jurnaliştii au aflat că aceasta scria SMS-urile din ceea ce îi dictat soţul ei.

“Aici chiar pot să mă simt liberă. Pot să-mi urmez religia şi să acţionez în numele ei, într-un fel în care nu aş fi putut niciodată în Viena”, se arăta într-un sms trimis de Sabina, conform sursei citate.

După moartea acesteia, prietena cea bună a încercat să fugă, să se întoarcă în Austria, dar ar fi fost bătută până la moarte, pentru că jihadiştii nu acceptă trădarea.

Cele două adolescente au fost racolate de un predicator al islamului care locuia tot în Viena. Acesta a fost arestat, iar anchetatorii au descoperit că era de origine bosniacă, la fel ca cele două fete. Sabina şi Samra aveau părinţi din Bosnia, refugiaţi de război care au obţinut, în urmă cu mulţi ani, azil în Austria.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE