Home Politică Ce se întâmplă cu ministrul Justiţiei. Sorin Grindeanu a făcut anunţul aşteptat...

Florin Iordache
Sursa Foto: guv.ro

Premierul Sorin Grindeanu vorbeşte pentru prima dată, direct, despre demisia sau demiterea ministrului Justiţiei, Florin Iordache.

Surse politice susţin că decizia privind înlăturarea acestuia a fost deja luată, dar va fi anunţată în zilele următoare.

Oficial, Sorin Grindeanu spune că  o hotărâre va fi luată însă miercuri seară sau joi, după adoptarea în Parlament a bugetului de stat pe 2017 şi după dezbaterea moţiunii de cenzură iniţiate de PNL şi USR, scrie Agerpres.

Am spus că o să treacă cele două zile în care se discută – în prima bugetul, în cea de a doua moţiunea de cenzură. E normal să rămână la dezbaterea moţiunii de cenzură, urmând ca miercuri seara – joi să ia decizia sau să iau decizia, a precizat Grindeanu, luni, la Parlament, întrebat dacă a luat vreo decizie legat de ministrul Justiţiei.

El a confirmat că demisia ministrului Justiţiei este o variantă şi a completat – “sau demiterea”.

Acum, în următoarele două zile, nu, dar, după aceste două zile şi după aceste etape pe care trebuie să le trecem în Parlament, sigur. Etape democratice, s-ar putea să fie înlocuit tot Guvernul dacă trece cumva moţiunea de cenzură, a spus Grindeanu.

Întrebat de ce nu ia o decizie în privinţa lui Iordache înaintea de dezbaterea şi votul din Parlament asupra moţiunii de cenzură, premierul a afirmat că ministrul Justiţiei trebuie să fie şi el prezent la moţiune.

V-am spus, la Ministerul Justiţiei este şi o situaţie aparte. Sunt posturile de secretar de stat libere. De asemenea, dacă ar pleca ministrul, s-ar vacanta aproape toate funcţiile de conducere din cadrul ministerului. Mi se pare normal, lucrând la buget domnul ministru Iordache, la bugetul Ministerului Justiţiei, să stea inclusiv mâine pentru vot, pentru tot ceea ce înseamnă amendamente, pentru toate aceste lucruri. Şi, bineînţeles, mi se pare normal inclusiv la moţiunea de cenzură, fiind unul din actorii evenimentelor din ultimele zile sau săptămâni, a declarat Grindeanu, citat de Agerpres.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE