Home Sanatate Ce se întâmplă dacă mâncăm banane la micul dejun

În dimineţile în care nu avem timp să ne pregătim un mic dejun, de multe ori, o banană poate părea perfectă pentru a începe ziua cu puţină energie şi a nu pleca din casă cu stomacul gol.

Bananele arată bine, sunt delicioase, par foarte sănătaoase, astfel că cine se poate gândi că ar face mai mult rău decât bine?

Totuşi, un medic renumit în programe de dietă pentru detoxifiere lansează o teorie surprinzătoare: bananele sunt un mic dejun teribil pentru sănătatea noastră.

Medicul Daryl Gioffre a vorbit pentru 7sur7.be. Iată care sunt explicaţiile reputatului doctor:

Detoxifiere fără banane

Dr. Gioffre este creatorul AlkaMind, un program dietetic de dezintoxicare, pentru a menține în corp cât mai puţin acid. A reuşit să găsească reţeta perfectă, prin combinarea potrivită de alimente, iar bananele, oricât de sănătoase ar părea, pot fi extrem de dăunătoare, din acest punct de vedere. În dieta sa, medicul caută alimente care să asigure o floră intestinală sănătoasă, care să ajute la topirea kilogramelor.

Bananele, încărcate în zahăr

Bananele sunt bogate în potasiu, fibre şi magneziu, dar sunt şi încărcate cu zahăr. Potrivit doctorului Gioffre, zahărul din banane poate da peste cap întreg organismul şi toată dieta de peste zi. Dimineaţa, o banană ne poate înviora, însă, această energie nu se păstrează nici măcar până la prânz, susţine doctorul.

doctor Daryl Gioffre

Doctorul Daryl Gioffre, Sursa foto: Twitter

Creștere în greutate

Cel mai grav pare a fi faptul că zahărul din banane duce la acidifierea corpului. Acest lucru duce la inflamaţie sau chiar idigestie, iar în condiţiile unei flore intestinale care nu funcționează în mod optim, tendința de îngrășare este mult mai mare,  spune medicul.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE