Home Inedit Ce se mai cumpără la licitații. Zeci de mii de dolari dați...

A fost vândut cel mai scump biscuit din lume. Un colecționar a dat nu mai puțin de 23.000 de dolari pentru un biscuit rămas intact după scufundarea Titanicului.

Biscuitul “The Spillers and Bakers Pilot”, care provenea de la un kit de salvare de pe o barcă a vasului Titanic, a fost vândut unui colecționar grec la o licitație în orașul Devizes, Marea Britanie.

Casa de licitații a precizat că biscuitul a fost salvat de James Fenwick, un pasager de pe vasul Carpathia care a salvat supraviețuitori de pe Titanic.

Fenwick a păstrat biscuitul într-un plic pe care a scris: “Biscuitul pilot de pe o barcă de salvare a Titanicului Aprilie 1912”.

biscuit titanic

La aceeași licitație a mai fost vândută și o poză a icebergului de care s-a izbit Titanicul, fotografie care a fost cumpărată cu 32.250 de dolari.

Nu sunt singurele amintiri inedite scoase la licitație în Marea Britanie.

Pe 29 octombrie, o casă de licitație din Regatul Unit va scoate la vânzare un meniu de la nunta prințului William cu Kate Middleton.

Meniul este tipărit pe hârtie specială, de culoarea fildeșului, purtând însemnele heraldice ale prințului Charles de Wales, tatăl mirelui și moștenitorul Coroanei britanice. Marginile meniului sunt decorate cu verde și auriu.

Pe meniu sunt tipărite mâncărurile dintre care invitații de la nunta regală și-au ales cele trei feluri principale, printre care somon marinat și ruladă de miel. La desert invitații au putut savura înghețată cu miere, budincă cu sherry, frișcă și fructe și parfait de ciocolată.

meniu anglia

Invitații de la nunta ce a avut loc la 29 aprilie 2011 au putut alege și dintr-o lungă listă cu vinuri fine, printre care un Pomerol L’Hospitalet de Gazin din 2004 și Meursault Domaine Guyot-Javillier din 2009. Toasturile au fost ținute cu șampanie Laurent Perrier Rose.

Licitația pentru lista de meniu se deschide de la 1.000 de dolari, relatează AGERPRES.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE