Home Politică Ce se va întâmpla cu referendumul cerut de Iohannis. Preşedintele a făcut...

Sursa Foto: Facebook

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că în ceea ce priveşte referendumul a ”lăsat-o mai încet”, dar că nu a anulat intenţia, scrie Agerpres.

Iohannis afirmă că a luat această decizie în contextul în care societatea s-a exprimat foarte clar prin protestele care au avut loc.

Cu referendumul am lăsat-o mai încet fiindcă societatea s-a exprimat foarte foarte clar prin protestele care au avut loc şi cele care au loc în continuare. Este evident că societatea îşi doreşte eliminarea corupţiei, îşi doreşte persoane integre pe funcţiile publice, dar nu am anulat intenţia, doar în acest moment consider că lucrurile trebuie să se liniştească, a declarat şeful statului, potrivit Agerpres.

Pe 23 ianuarie, Klaus Iohannis a anunţat că va începe demersurile privind organizarea unui referendum legat de oportunitatea modificării legilor justiţiei, făcând referire la proiectul privind graţierea şi modificările Codului Penal.

Voi supune această temă dezbaterii publice. Voi începe demersurile pentru un referendum. Referendum prin care românii vor putea să se exprime şi vor putea să spună dacă sunt de acord cu aceste demersuri sau nu. Atunci când au votat, aceste teme nu s-au regăsit între temele PSD-ului, a afirmat Iohannis de la Palatul Cotroceni.

Într-un discurs susţinut la acea dată la Palatul Cotroceni, Iohannis a lansat un atac dur la adresa politicienilor, comparând clasa politică de astăzi cu cea din 1859, atunci când a avut loc Mica Unire.

Ce clasă politică am avut atunci când naţiunea română a luat fiinţă şi ce clasă politică avem astăzi. Când cei care au fost aleşi să conducă ţara se ocupă, paradoxal, de alte lucruri. Atunci când a fost ales Cuza, politicienii s-au preocupat de ţară, de naţiune. Ai noştri se ocupă de graţiere, de graţierea proprie (…) În 1864, Codul penal al lui Cuza a fost primul Cod Penal care incrimina corupţia. A fost primul cod penal din România care incrimina corupţia, care făcea referire la abuzul în serviciu. Ce generaţie de politicieni am avut atunci şi ce politicieni avem astăzi. O coaliţie aleasă să ducă România spre dezvoltare se ocupă de modificarea Codului Penal. Se ocupă în mod paradoxal exact de micşorarea amenzilor pentru abuz în serviciu. Ce clasă politică am avut şi unde am ajuns… – a declarat Iohannis.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE