Home Eveniment Ce spune Ministrul Justiției despre românii care au ieșit în stradă să...

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a afirmat miercuri că oamenii care protestează în Capitală împotriva proiectului privind legea graţierii nu sunt informaţi corect, motiv pentru care un secretar de stat va merge şi va discuta cu cei aflaţi în stradă, potrivit Agerpres.

Eu am trimis în seara asta un secretar de stat, am vorbit cu secretarul general al Guvernului şi va merge un secretar de stat să stea de vorbă cu oamenii, pentru că mi se pare că oamenii aceştia nu sunt informaţi corect. Din punctul nostru de vedere, este o prerogativă legală a Guvernului să putem face chestiunea aceasta. Dintr-o slabă informare, cred eu, oamenii au ieşit şi se manifestă, a declarat Florin Iordache la Antena 3.

Întrebat despre reacţiile negative pe acest subiect, Iordache a spus că ar putea fi vorba şi de “dezinformare” în ceea ce priveşte conţinutul proiectului privind graţierea.

Aşteptăm şi punctele de vedere contrare, nu toată lumea trebuie să fie de acord, dar am constat că sunt anumite anomalii şi disfuncţionalităţi şi de aceea încercăm să le îndreptăm. Mai sunt multe chestiuni care trebuie modificate în perioada următoare, a adăugat demnitarul.

Citește și: ANUNȚ ȘOC de la Parchetul General privind ancheta în dosarul #Colectiv

Întrebat dacă preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ar putea fi unul dintre beneficiarii proiectului privind graţierea, Iordache a replicat:

În niciun caz. La dumnealui este suspendată executarea. Legile şi ordonanţele nu se fac pentru persoane. Noi discutăm de fapte. Dacă vă uitaţi foarte clar la faptele care sunt trecute, nu beneficiază, a spus Iordache, citat de Agerpres.

Câteva mii de oameni au ieșit în stradă miercuri seară pentru a protesta față de proiectul de ordonanță privind grațierea.

Citește mai mult despre acest subiect și vezi imagini de la principalele mitinguri din țară:

VIDEO Proteste în București și în mai multe orașe ale țării față de proiectul legii grațierii

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE