Home Eveniment Cea mai bogată româncă își va împărți averea cu fiul ilegitim al...

Sursa Foto: Revista Flacăra

Văduva lui Iosif Constantin Drăgan, cel care a fost cel mai bogat român, a primit o adevărată lovitură din partea judecătorilor spanioli. Veronica Gușă de Drăgan, cunoscută la rândul ei drept cea mai bogată româncă, va trebui să își împartă averea cu fiul ilegitim al fostul ei soț.

După încercări de aproape zece ani, Mike Fink a reușit să obțină o decizie definitivă în instanță. A fost declarat fiul românului și îl va moșteni. Mama lui vitregă va trebui să îi ofere 150 de milioane de euro, anunță Libertatea.

Mark Fink este fiul lui Constantin Iosif Drăgan cu o româncă pe care ar fi cunoscut-o când era căsătorit cu o italiancă. Familia Drăgan a fost mereu discretă, însă, sunt zvonuri că, inițial, milionarul român ar fi recunoscut că este tatăl lui. Totul s-ar fi schimbat după ce omul de afaceri a cunoscut-o pe Veronica Gușă,  fiica generalului Ștefan Gușă, șef de Stat Major în 1989.

constantin dragan si mike fink fiul libertatea dragan

Constantin Drăgan și Mike Fink, Sursa foto: Libertatea

După moartea milionarului, Veronica nu ar fi vrut ca și Mark Fink  să fie înclus printre moștenitori, astfel că au început procesele care s-au mutat în Spania, pentru că văduva lui Drăgan locuiește în Palma de Mallorca.

Cine este Veronica Gușă Drăgan

Are 42 de ani, patru copii și s-a retras pe o insulă din Spania. Din Palma de Mallorca conduce firmele Grupului ButanGas moștenite de la defunctul soț, renumitul Iosif Constantin Drăgan. În 2008, când a devenit unicul acționar al grupului de firme, averea era estimată la peste un miliard de dolari. În anii următori, valoarea imperiului a scăzut, potrivit Forbes, la 700 de milioane de euro. În aceste momente, nu sunt date oficiale cu privire la ce a mai rămas din moștenire.

Veronica Gușă de Drăgan este unica fiică a generalului Ştefan Guşă, fost şef al Marelui Stat Major al Armatei, cel care  în decembrie 1989 s-ar fi opus chemării trupelor sovietice.

În singurul interviu acordat în ultimii ani, în Revistei Flacăra, Veronica Gușă de Drăgan a povestit că, pe patul de moarte, tatăl i-a oferit un manuscris al afaceristului, scriitorului și istoricului Iosif Constantin Drăgan și a rugat-o să i-l transmită. Fără să-l întâlnească vreodată până atunci, acesta a acceptat-o într-o audiență și, după ce a primit manuscrisul, a fost întrebată ce dorește în schimb. Când a răspuns că nu urmărește nimic, ar fi rămas surprins și i-a declarat că e prima persoană din viața lui care i-a oferit ceva fără să îi ceară nimic înapoi.

Veronica Gușă avea 22 de ani când a devenit soția lui Iosif Constantin Drăgan, aflat atunci la vârsta de 78 de ani. Tânăra abia absolvise, la fel ca soțul ei, Facultatea de Drept. Imediat, cei doi au devenit părinți. Au avut împreună trei băieți, dintre care doi gemeni. După decesul soțului ei, în 2008, Veronica Gușă de Drăgan a devenit cea mai bogată româncă.

La sfârșitul anului 2-14, presa a scris că mai are un moștenitor. Ar fi devenit mamă pentru a patra oară.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE