Home Inedit Cel mai sadic criminal în serie din istoria lumii. Lista victimelor este...

Sursa Foto: mrdemocratic.com

Lista criminalilor în serie care au înspăimântat lumea este extrem de lungă, dar dintre aceștia, unul iese în evidență prin violența și lipsa de remușcări pentru faptele sale.

A recunoscut că a ucis 21 de persoane și a violat peste 1.000 de copii și tineri, dar nu numărul mare iese în evidență, ci sadismul cu care a comis faptele. Și totul din cauza unei copilării traumatizante în timpul căreia, la rândul său, a fost abuzat în nenumărate rânduri.

Carl Panzram s-a născut în 1891, într-o familie săracă din Minnesota. Pe când avea doar opt ani, tatăl său și-a abandona familia și a fugit. La scurt timp după acest moment, Panzram a ajuns în școala de corecție Red Wing, pentru o serie de furturi. Aici a dat piept cu viața crudă, fiind bătut și violat pentru fiecare greșeală pe care o făcea.

După ce a scăpat, și-a petrecut următorii ani dormind în trenurile de marfă. În timpul unei călătorii, a fost abuzat crunt de mai mulți zilieri. O experiență despre care a scris că l-a lăsat “mai trist, mai dezgustat, dar mai șmecher”. În 1915, a călătorit prin Idaho, California și alte state americane, jefuind și incendiind clădiri, și violând nenumărați copii și tineri.

Prins de poliție, a fost trimis la Penitenciarul din Oregon pentru tâlhărie. Pentru că făcea scandal în închisoare, gardienii îl legau, îl băteau și îl țineau la carceră cu săptămânile, timp în care era nevoit să mănânce doar gândacii din celulă.

În 1918 a reușit să evadeze și, la scurt timp, a devenit criminal în serie. A cumpărat un yacht cu banii obținuți din jafuri și a angajat 10 marinari care să lucreze pe barcă. După ce i-a îmbătat, i-a împușcat pe toți. La scurt timp după, a violat și a ucis un băiețel, după care a plecat spre Angola, ascuns în compartimentul de marfă al unui vas.

Ajuns în 1920 în Lobito Bay, a angajat șase ghizi pentru o vânătoare de crocodili. Dar Panzram avea altceva în minte. În timpul călătoriei pe râu, a împușcat fiecare membru al expediției și a aruncat cadavrele crocodililor hămesiți care însoțeau permanent vasul.

Un an mai târziu, a încercat să călătorească spre Lisabona, dar a aflat că poliția e pe urmele lui. A reușit totuși să se strecoare pe un vas care mergea în Statele Unite și a revenit astfel în țara sa natală.

A fost arestat însă abia în 1928, pentru o serie de jafuri în Washington. După ce un gardian a descoperit că Panzram încercase să evadeze, a fost încătușat și bătut cu sălbăticie.

Citește și: Povestea prizonierului care a intrat de bunăvoie în lagărul de la Auschwitz pentru a dezvălui ororile

Unuia dintre ofițeri i s-a făcut milă de el și i-a dat un dolar pentru a cumpăra mâncare și țigări.

A fost pentru prima dată când cineva a fost amabil cu el, spune John Borowski, un regizor care a realizat în 2012 documentarul Carl Panzram: Spiritul Răului și al Răzbunării.

În timp, criminalul și gardianul s-au împrietenit, iar acesta din urmă îi strecura foi de hârtie și creioane, convingându-l să își scrie povestea vieții.

Panzram a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, pe care urma să îi ispășească în Penitenciarul din Leavenworth, Kansas. Acolo însă, a fost implicat într-un alt scandal, ajungând să ucidă din nou. Criminalul a ajuns astfel pe lista condamnaților la moarte. I-a refuzat pe toți cei care s-au oferit să îl ajute, acceptându-și sentința ca pe un soi de sinucidere.

“Grăbește-te, nenorocitule! Până acum omoram 10 oameni dacă eram în locul tău”, i-a strigat Panzram călăului cu doar câteva clipe înaite să fie executat, în septembrie 1930.

Jurnalul criminalului a fost păstrat de amicul său, gardianul din închisoare, dar editurile au refuzat să îl publice până în 1970. Abia atunci a apărut pe piață volumul Killer: A Journal of Murder, care spune toată povestea abuzurilor la care a fost supus, dar și oribilele fapte pe care le-a comis în cei 39 de ani de viață.

Citește și: “Hitler a fost tatăl meu!” Povestea bărbatului care a susținut toată viața că a fost fiul dictatorului

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE