Home Economic Cele mai valoroase companii din lume. Pe ce loc se află Facebook

Giganții Apple și Google și-au adjudecat titlul de cele mai valoroase branduri din lume pentru al treilea an consecutiv.

Potrivit studiului anual realizat de firma de consultanță Interbrand, valoarea Apple a crescut cu 43% față de 2014, ajungând la impresionanta sumă de 170,28 de miliarde de dolari, în timp ce Google se află pe locul doi cu o creștere a valorii de piață de 12 procente până la 120,31 de miliarde de dolari.

Cei doi giganți sunt urmați în clasament de Coca-Cola, Microsoft, IBM, Toyota, Samsung, General Electric, McDonald’s și Amazon.

Facebook se află se află și el pe lista celor 100 de companii ale celor de la Interbrands, ocupând locul 23. Compania lui Mark Zuckerberg a avut însă cea mai mare creștere a volorii de piață, cu 54 de procente, ajungând la 22 de miliarde de dolari.

Tot la capitolul cele mai mari creșteri se mai înscriu și Amazon, cu +29%, Hermès, cu o creștere de 22 de procente și Nissan care a înregistrat un plus de 19%.

Pentru prima dată în calsamentul celor de la Interbrand se află Lego, care a intrat direct pe locul 82,  PayPal, MINI, Moët & Chandon și Lenovo.

În schimb, atât Nokia cât și Nintendo nu mai fac parte din top 100 branduri în acest an.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE