Home Social Cerșetorul român care a impresionat Franța și-a regăsit cățelul furat de activiști

Sursa Foto: metronews.fr

Românul fără adăpost al cărui caz a devenit celebru după ce o așa-zisă asociație pentru protecția animalului i-a furat cățelul cu care bătea străzile Parisului și-a regăsit cel mai bun prieten. Iulian Văduva a primit joi patrupedul din mâinile polițiștilor, care continuă ancheta.

Emoționat, bărbatul, în vârstă de 59 de ani, a ieșit din sediul comisariatului de poliție ținând în brațe cățelul care a stârnit un uriaș scandal în Franța.

Sunt fericit și le mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat. Am suferit mult în aceste zile, le-a spus Iulian reporterilor Metronews.

Bărbatul și cățelușa sa, Linda, sunt o prezență deja obișnuită în zona Forum des Halles. De aici a fost furat animalul de către membrii unei asociații, despre care presa franceză scrie că este una extrem de dubioasă: Cause Animal Nord. Incidentul a avut loc în urmă cu aproximativ trei săptămâni și a fost filmat de un trecător, imaginile fiind apoi postate pe internet.

După ce imaginile au devenit virale, un avocat s-a oferit să îl reprezinte gratuit pe Iulian, care a depus plângere pentru răpire și sechestrare.

Prioritatea noastră a fost să recuperăm câinele. Dar va avea loc cu siguranță un proces. Vreau ca doamna Evelyne Lombardi, cea care apare în imagini, să răspundă în justiție, spune avocatul românului.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE