Home Extern Chetă pe internet pentru salvarea Greciei. Câţi bani s-au strâns până acum

Internauţii se mobilizează pentru salvarea Greciei de la faliment. Un tânăr de 29 de ani din Londra a lansat o chetă online şi vrea să strângă, din donaţii, cei 1,6 miliarde de euro pe care Atena trebuie să îi achite către FMI.

Iar cei care dau bani pentru salvarea Greciei primesc câte un cadou. Pentru 3 euro se oferă o vedere cu premierul Greciei, Alexis Tsipras. Pentru 6 euro se poate comanda o salată cu brânză feta şi ulei de măsline, iar o donaţie de 10 euro este recompensată cu o sticlă de Ouzo. Cei care ajută Grecia cu 25 de euro vor primi o sticlă cu vin.

În lista de recompense se găsesc și vacanțe pentru două persoane, în schimbul unei donaţii de 5.000 de euro. Iniţiatorul colectei s-a gândit şi la cei care ar vrea să doneze 1 milion de euro, care vor primi în schimb… recunoștința poporului greci. Tânărul s-a oferit să dea la schimb o insulă grecească în schimbul achitării întregii datorii, dar guvernul de la Atena nu ar fi fost de acord cu propunerea. Aşa că se limitează la produse din Grecia.

Putem să ajutăm poporul grec cumpărând produse tradiţionale precum brânza feta, măsline, vin şi altele. Şi luând în calcul Grecia ca destinaţie de vacanţă. Aceasta este ideea din spatele acestei pagini create pentru strângerea de fonduri. Comerţul va ajuta Grecia şi poporul grec să iasă din această situaţie, spune tânărul.

Englezul promite că toți banii vor ajunge la greci și susţine că demersul său nu este o glumă proastă. Cei care doresc produse în schimbul donaţiei lor le vor primi până în luna august.

Puteţi dona sau urmări în timp real câţi oameni au cotizat pentru această cauză pe pagina special creată pentru acest eveniment în acest LINK.

 

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE