Home Lifestyle Cimitirul vesel de la Săpânţa va fi şi mai… vesel!

Sursa Foto: Facebook

Cimitirul Vesel de la Săpânţa va fi şi mai vesel pentru că se dă startul unui festival. “Drumul lung către Cimitirul Vesel” începe în acest weekend, pe 15 august. Este vorba despre un Festival Intercultual de Tradiţii Maramureşene care are loc pe o pajişte, la marginea unei păduri, lângă cimitir.

Se va juca, se va cânta, iar meşteri populari vor prezenta publicului momente din arta olăritului şi ţesutului. De altfel, mai mulţi artişti români vor susţine atmosfera veselă de la Săpânţa. Printre ei, Gheorghe Turda, Grupul Iza, Mircea Florian, dar şi alţii.

Organizatorul festivalului este îndrăgostit de tradiţiile maramureşene. Acesta nu este român, ci irlandez. Numele său este Peter Hurley şi vorbeşte cu multă încântare despre această zonă din România. Speră ca în weekendul 15 – 16 august să ajungă la Săpânţa mulţi turişti străini.

“Toată lumea munceşte din plin la terminarea scenei de pe pajiştea înerbată din Săpânţa, deşi e foarte cald, meşterii au muncit toată ziua la terminarea scenei de spectacol, urmând ca la final în mijlocul scenei să fie montat fusul, ciupercile din lemn unde vor fi prezenţi meşterii populari şi montată o pânză uriaşă care va juca rolul de umbră pentru spectatorii localnici, turişti şi invitaţi. Vom avea o pânză de mari dimensiuni, peste 600 de metri, care ar putea crea umbra necesară pe un loc atât de însorit cum e pajiştea unde vor avea loc concertele de muzică populară tradiţională”, a spus Peter Hurley”, a spus Peter pentru AGERPRES.

Pentru prima dată, festivalul va fi transmis live on-line cu ajutorul a cinci camere video şi a unui studio de televiziune montat în locul de desfăşurare a spectacolului. Organizatorul speră să îşi recupereze ceva din cheltuieli din vânzarea de băuturi răcoritoare, bere şi mâncăruri tradiţionale. Pentru acest eveniment, Consiliul Judeţean Maramureş a plătit doar cu 20.000 de lei.

 

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE