Home Extern Cinci oameni, uciși într-un nou atac în Turcia

atentat turcia
Sursa Foto: bbc.com

Cel puțin cinci oameni au fost uciși și alți 39 sunt răniți în urma unui atac cu mașină-capcană în Turcia.

Potrivit autorităților de la Ankara, atacul a fost comis de militanţi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan și a vizat o secție de poliție din orașul Cinar, din sud-estul Turciei.

Două dintre victime au murit în explozia maşinii-capcană, iar celelalte trei după prăbuşirea unui imobil situat din apropiere. Printre decedați s-ar afla și o femeie și un copil. Șase polițiști au ajuns cu răni grave la spital.

Potrivit Reuters, după explozia mașinii, între atacatori și forțele de ordine a avut loc un schimb de focuri.

A fost o explozie puternică. S-a simțit ca și cum ar fi fost la noi în casă. Am ieșit și am ajutat la trasportarea răniților la ambulanțe. Unii aveau arsuri mari, a povestit un localnic.

Confruntări între separatiştii PKK şi armata turcă au mai avut loc în ultimele luni în provincia Diyarbakir și în zonele de la granițele cu Siria și Irak.

Anul trecut, oraşul Diyarbakir şi mai multe zone din sud-est au fost plasate sub restricţii în cadrul unor operaţiuni de securitate care au urmat unui atac cu bombă soldat cu moartea a 16 militari şi unei ambuscade a rebelilor în care au murit 14 poliţişti.

40.000 de oameni au murit în Turcia în conflictul dintre PKK și forțele de ordine

În toamna anului 2012, între forțele de ordine din Turcia și rebelii PKK a fost încheiat un armistițiu, însă, în iulie 2015 acordul de pace a fost încălcat, iar confruntările s-au reluat.

De la începutul conflictului, din 1984 și până acum, cel puțin 40 de mii de oameni au murit în urma luptelor dintre kurzi și armata turcă.

Atacul de miercuri noaptea vine la două zile după ce un alt atentat a ucis 10 oameni și a rănit alți 15 în piața Sultanahmet din Istanbul.

Atentatul din Istanbul a fost atribuit Statului Islamic, iar poliția turcă a arestat până acum patru persoane suspectate că au legături cu atentatul sinucigaș.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE