Home Lifestyle Cine este cea mai bogată româncă și cum trăiește ea

Sursa Foto: Revista Flacăra

Veronica Gușă de Drăgan poate fi nume care nu spune prea multe. Viața ei este discretă și este trăită mai mult departe de România. Dar ea este cea mai bogată româncă.

Are 42 de ani, patru copii și s-a retras pe o insulă din Spania. Din Palma de Mallorca conduce firmele Grupului ButanGas moștenit de la defunctul soț, renumitul Iosif Constantin Drăgan. În 2008, când a devenit unicul acționar al grupului de firme, averea era estimată la 1,5 miliarde de dolari. Acum, potrivit Forbes, este proprietara unei averi de 700 de milioane de euro.

Veronica Gușă de Drăgan este unica fiică a generalului Ştefan Guşă, fost şef al Marelui Stat Major al Armatei, cel care  în decembrie 1989 s-ar fi opus chemării trupelor sovietice.

În singurul interviu acordat în ultimii ani, în Revistei Flacăra, Veronica Gușă de Drăgan a povestit că, pe patul de moarte, tatăl i-a oferit un manuscris al afaceristului, scriitorului și istoricului Iosif Constantin Drăgan și a rugat-o să i-l transmită. Fără să-l întâlnească vreodată până atunci, acesta a acceptat-o într-o audiență și, după ce a primit manuscrisul, a fost întrebată ce dorește în schimb. Când a răspuns că nu urmărește nimic, ar fi rămas surprins și i-a declarat că e prima persoană din viața lui care i-a oferit ceva fără să îi ceară nimic înapoi.

Veronica Gușă avea 22 de ani când a devenit soția lui Iosif Constantin Drăgan, aflat atunci la vârsta de 78 de ani. Tânăra abia absolvise, la fel ca soțul ei, Facultatea de Drept. Imediat, cei doi au devenit părinți. Au avut împreună trei băieți, dintre care doi gemeni. După decesul soțului ei, în 2008, Veronica Gușă de Drăgan a devenit cea mai bogată româncă.

La sfârșitul anului 2014, presa a scris că mai are un moștenitor. Ar fi devenit mamă pentru a patra oară.

Însă, văduva celui care a fost cel mai bogat român a primit o adevărată lovitură din partea judecătorilor spanioli. Veronica Gușă de Drăgan trebuie să își împartă averea cu fiul ilegitim al fostul ei soț. Mai multe aici: Cea mai bogată româncă își va împărți averea cu fiul ilegitim al defunctului soț

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE