Home Politică Cine este franţuzoaica Clotilde Armand. O noapte a trăit visul de a...

Sursa Foto: Facebook

“Sunt Clotilde Armand, manager, inginer cu studii la Massachussetts Institute of Technology si Ecole Centrale din Paris” – îşi începe prezentarea franţuzoaica în vârstă de 43 de ani.

Conduce un grup de firme cu 200 de ingineri, unde are funcţia de director general şi unde are un salariu de occidental. Însă, a fost gata să lase la o parte viaţa de antreprenor şi să intre în administraţia publică. Ba chiar o noapte a trăit visul de a fi succesoarea lui Andrei Chiliman, la cea mai bogată primărie din România, primăria Sectorului 1, din Bucureşti.

“Dacă am câştigat, sunt foarte onorată, dar dezamăgită că am câştigat cu o participare mică la vot. Dacă am câştigat va trebui să muncim foarte mult şi vom începe cu sectorul 1 Bucureşti şi să facem în toată ţara, dar trebuie să ne grăbim pentru că România e de salvat. Sunt foarte ambiţioasă pentru România”, spunea Clotilde duminică seară, după rezultatele Exit-Poll.

Dimineaţă, s-a întors roata. Franţuzoaica a ajuns pe locul 2, la distanţă de câteva procente de fotoliul de primar. Ea a strâns aproape 29% dintre voturile bucureştenilor, în timp ce candidatul PSD, Daniel Tudorache, peste 31%.

Orele în care sondajele au dat-o câştigătoare au făcut-o să se întrebe dacă nu cumva aşa şi era, iar peste noapte s-a întâmplat ceva necurat. Clotilde Armand şi Nicuşor Dan au lansat acuzații de fraudă şi suspiciuni că s-ar fi putut fura chiar în secțiile în care Uniunea Salvați Bucureştiul nu a avut delegat, fiind o formațiune politică încă la început de drum, fără posibilitățile partidelor cu istorie.

clotilde armand bucuresti

Sursa foto: Facebook

Duminică seară, Clotilde, candidat USB, posta şi mai multe mesaje video pe Facebook.

Citeşte şi Alegeri locale 2016: Cine a câștigat în localitatea ta

Povestea lui Clotilde Armand

Clotilde s-a născut în Franţa, într-o familie cu origini burgheze şi cu foarte mulţi intelectuali.

“Familia mea locuieste la Vichy in regiunea istorica Bourbonnais. La Vichy, statiune balneara burgheza, au fost trei generatii de doctori Armand-Giraudoux. Bunica mea paterna era verisoara primara a scriitorului Jean Giraudoux, iar bunica materna era fiica contelui de Champs de Saint-Leger. Dar sunt si romanca prin “adoptie”, casatorita cu matematicianul Sergiu Moroianu, cercetator la Academia Romana” – scrie ea pe pagina de socializare.

A fost adoptată şi de “Asociaţia Salvaţi Bucureştiul” a lui Nicuşor Dan, care şi-a propus chiar să transforme formaţiunea într-un partid naţional, încurajat de performanţele înregistrate în Bucureşti, unde a surclasat Partidul Naţional Liberal.

“Candidez din partea partidului Uniunea Salvati Bucurestiul al lui Nicusor Dan la Primaria Sectorului 1, unde locuiesc, lucrez, unde copiii mei se duc la scoala, unde detin o proprietate imobiliara. Sunt convinsa ca echipa USB poate face o treaba infinit mai buna la Primaria Sectorului 1 decat ar putea face dna. Diana Tusa, dl. Alexandru Nazare sau alti politicieni fara consistenta si personalitate, care nu au exersat alta meserie in afara de politicieni de profesie. In plus, chiar si aceasta meserie de politicieni au invatat-o de la politicienii din partidele lor, si nu sunt profesionisti nici macar pe partea de politica, pentru ca nu au avut de unde sa invete. Pe mine ca frantuzoaica ma scandalizeaza ca romanii sunt nevoiti sa aleaga intre astfel de personaje. Doresc ca si alti oameni cinstiti si competenti sa se implice, astfel incat cetatenii sa aiba cu adevarat de unde alege” – spunea franţuzoaica, motivându-şi candidatura.

Însă, după ce a aflat că a pierdut alegerile, Clotilde anunţă că nu renunţă şi se va implica şi mai mult în schimbarea României.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE