Home Economic Cine sunt cele mai bogate femei din lume şi ce fac ele

Cele mai bogate femei din lume au construit sau au moştenit afaceri impresionante. Pe tot globul, doar 51 de femei sunt miliardare. Prestigioasa revistă Forbes spune că doar 5 dintre acestea îşi împart averea cu soţii. Cele mai multe sunt văduve sau divorţate. Averea lor, în total, ajunge la 290 de miliarde de dolari, cu aproape 50% peste PIB-ul României din anul 2014.

Ultima analiză Forbes aduce schimbări în clasamentul celor mai bogate femei din 2015. Acesta arată astfel:

Christy Walton, 60 de ani.

Christy Walton

Deţine 41,7 miliarde de euro. Aceasta este văduva celui de-al doilea fiu al fondatorului reţelei americane de supermarketuri Wal-Mart, cel mai mare retailer din lume.

Liliane Bettencourt, 92 de ani

Liliane Bettencourt theguardian

Sursa Foto: The Guardian

Numită şi “doamna L’Oreal”. Averea ei este estimată la 40,1 miliarde de dolari, fiind în creştere şi se apropie de Christy Walton. Aceasta a moştenit afacerea de la tatăl ei, L’Oreal fiind în continuare lider mondial în domeniul frumuseţii

Alice Walton, 66 de ani

alice walton

Sursa Foto: Crystalbridges.org

Este fiica fondatorului reţelei de supermarket Wal-Mart şi deţine 39,4 miliarde de dolari.

Jacqueline Mars, 76 de ani

Jacqueline Mars people.ru

Sursa Foto: People.ru

Specialiştii i-au estimat averea la 26,6 miliarde de dolari. Alături de fraţii săi, este moştenitoarea Mars Inc, companie creată de bunicul acestora, în domeniul dulciurilor. Bunicul lua lecţii de la mama sa despre cum se produce ciocolata şi a transmis şi fiului pasiunea. Astfel că, în 1941, Frank Mars, tatăl lui Jacqueline, a lansat în SUA faimoasele bomboane M&M, care s-au bucurat de un real succes la nivel planetar.

Maria Franca Fissolo, 97 de ani

Maria Franca Fissolo

Sursa Foto: Celebritynetworth123.com

Ar avea, conform Forbes, o avere estimată la 23,4 miliarde de dolari. Aceasta este văduva lui Michele Ferrero, cel care a creat Ferrero Group, una dintre cele mai mari companii de dulciuri, recunoscută pentru produsele care au devenit simbolurile corporaţiei: Nutella, Kinder sau Tic-Tac. Maria Franca Fissolo a plecat din ţara natală, Italia, şi îşi trăieşte bătrâneţile în Monaco.

Laurene Powell Jobs, 51 de ani

Laurene Powell Jobs

Sursa Foto: Cultofmac.com

Este văduva lui Steve Jobs, fondatorul Apple, iar averea ei este estimată la 19,3 miliarde de dolari. După moartea soţului ei, a fost şi mai rar văzută în spaţiul public, iar despre aceasta se ştie că, o parte din avere, a dedicat-o cauzelor sociale.

Anne Cox Chambers, 95 de ani

Anne Cox Chambers

Sursa Foto: Forbes

Are o avere estimată la 17 miliarde şi este fiica fostului guvernator al statului Ohio, James M. Cox, cel care a construit imperiului media Cox Enterprises. Moştenitoarea imperiului deţine un portofoliu bogat cu presă scrisă, radio, televiziune, precum şi compania Cox Communication.

Susanne Klatten, 53 de ani

Susanne Klatten

Sursa Foto: BMWblog.com

Este cea mai bogată miliardară din Germania. Averea este estimată la 16,8 miliarde de euro. A moştenit acțiunile BMW de la tatăl său, Herbert Quandt şi, de asemenea, câştigă mulţi bani şi din industria farmaceutică.

Johanna Quandt

Johanna Quandt

Sursa Foto: Autonetmagz.com

Este inclusă în clasamentul Forbes din octombrie 2015, cu 13.9 miliarde de dolari, deşi aceasta a murit în august 2015. A fost mama Sussanei Quandt şi soţia fondatorului BMW Herbert Quandt. Povestea ei este în continuare una fascinantă. Şi-a cunoscut soţul la începutul anilor “50, a lucrat pentru el ca secretară, apoi ca asistentă personală, l-a ajutat să salveze compania de la faliment şi, în cele din urmă, i-a devenit soţie fondatorului unuia dintre cele mai puternice branduri de automobile.

Iris Fontbona, 72 de ani

iris-fontbona emol

Emol.com

Are o avere estimată la 13,5 miliarde de dolari. Originară din Chile, aceasta a moştenit afacerea familiei, Antofagasta, care este una dintre cele mai mari mine de cupru din lume. Unul dintre cei trei copii de-ai lui Iris este chiar presedintele minei.

Oprah Winfrey popsugar

Oprah Winfrey, Sursa Foto: Popsugar.com

Din acest top, se poate observa că cele mai puternice femei şi-au moştenit averea, nu şi-au construit-o singure. În top 400 Forbes sunt 51 de femei miliardare în dolari. Dintre aceastea, doar şapte au fost femei de afaceri de la începuturile carierei lor. Printre cele care şi-au construit singure averea se numără şi vedetea de televiziune din SUA Oprah Winfrey, cu trei miliarde de dolari în conturi, sau Elizabeth Holmes, cea mai tânără milionară din lumea.

Elizabeth Holmes cbsnews

Elizabeth Holmes, Sursa Foto: CBS News

Holmes are doar 31 de ani şi o avere de 4,5 miliarde de dolari. Tânăra deine o companie care face teste de laborator, iar ideea de afaceri i-a venit după ce a fost profund marcată de moartea unchiului său şi a decis să facă cercetări în domeniu pentru găsirea unor soluţii de depistare a cancerului în faze incipiente.

Citeşte şi: ANALIZĂ: De ce este toată lumea putred de bogată în Monaco?

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE