Home Politică Cioloș a schimbat șefii celebrului “Doi și un sfert”, serviciul secret al...

Doi și un sfert, anti-sărăcie, Dragoş Doroş
Sursa Foto: gov.ro

Șeful Departamentului de Informații și Protecție Internă, cunoscut de români sub numele Doi și un sfert, după indicativul pe care îl purta unitatea înainte de Revoluție, a fost schimbat din funcție miercuri seară de Dacian Cioloș.

Nicolae Gheorghe a fost demis de la șefia serviciului secret al Ministerului de Interne, printr-o decizie a premierului, publicată în Monitorul Oficial. Locul său a fost luat de Rareş Văduva, care până acum ocupa o funcție de adjunct, cu rangul de subsecretar de stat.

Prin aceeași decizie, Cioloș l-a înlăturat de la șefia DIPI pe celălalt adjunct din mandatul lui Nicolae Gheorghe, respectiv Nelu Zămică.

Noul șef Doi și un sfert, pe linie SRI

Rareș Văduva a ajuns la DIPI în 2014, desemnat de Victor Ponta. Prima decizie oficială pe care a luat-o Gabriel Oprea în vara lui 2015, când i-a ținut locul lui Ponta, a fost să-l reconfirme pe Văduva.

Cariera lui Rareș Văduva a început, potrivit propriului CV, în 1999, la IPJ Tulcea, unde a îndeplinit funcții de execuție, dar și pe cea de consilier juridic, până în 2004.

În 2006, Văduva își dă masteratul la Managementul activității de informații pentru siguranța națională, organizat de Facultatea de Informații – Secția Învățământ Postuniversitar și Doctorat din cadrul Academiei Naționale de Informații “Mihai Viteazul” București .

Același a fost și anul în care proaspătul absolvent al A.N.I a devenit ofițer al SRI, ocupând, potrivit aceluiași CV, funcții de conducere și de execuție.

Maiorul Rareș Văduva împlinește anul acesta 40 de ani, este căsătorit și are doi copii.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE