Home Politică Dacian Cioloş îl acuză pe Dragnea de diversiuni şi propagandă: “Nu ştie...

fraudare

Fostul premier Dacian Cioloş a reacţionat luni la acuzaţiile lansate de Liviu Dragnea privind existenţa unei presupuse “găuri” de 10 miliarde de lei în buget, după guvernarea tehnocrată.

Pe Facebook, Cioloş îi acuză pe Dragnea şi PSD că “își acoperă nerealizările și promisiunile mincinoase cu diversiuni și propagandă”

Confruntat probabil cu câteva cifre și realități ale economiei românești pe care eu le tot spun de câteva luni, conștient că nu știe pe unde să scoată cămașa ca să acopere financiar promisiunile făcute în campania electorală, domnul Liviu Dragnea face o scamatorie și anunță că ar fi găsit, citez, “o gaură de zece miliarde în buget”. Pentru orice om cu minime cunoștințe economice, o astfel de “gaură” ar fi presupus fie venituri mai mici, fie cheltuieli mai mari decat cele prognozate și, oricum, ar fi trebuit să se regăsească în deficitul bugetar – ceea ce nu este cazul. Această “gaură” NU există – scrie Cioloş. 

Fostul premier susţine, de asemenea, că anul trecut veniturile au fost mai mari decât în 2015, iar deficitul final a fost sub cel prognozat și aprobat de Parlament odată cu bugetul pentru anul trecut.

Mai mult, în decembrie am rambursat integral firmelor TVA în valoare de 2,1 miliarde de lei, fără a lăsa presiune pe bugetul anului următor, cum se obișnuiește, tocmai pentru a ușura povara noului Guvern. Restul sunt povești. De altfel, în 2017 este alt buget. În caz că anul acesta nu își poate onora promisiunile electorale, domnul Liviu Dragnea nu poate da vina pe bugetul de anul trecut. Dar, nu-i așa, domnul Dragnea nu se încurcă în detalii (…) Bugetul țării nu este un sac fără fund și nici nu poate fi administrat haiducește, domnule Liviu Dragnea. Promisiunile dumneavoastră populiste vor fi aplicate pe spatele celor care muncesc cinstit și plătesc taxe, ne veți îndatora țara și viitorul. Chiar așa, de ce nu ați spus în campanie că veți crește taxele pentru o parte dintre angajați și ați făcut acest lucru în a doua ședința de Guvern? – se întreabă Cioloş.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că ia în calcul constituirea unei comisii parlamentare de anchetă, susţinând că bugetul pentru acest an ar porni cu o gaură de 10 sau 14 miliarde de lei.

Ei au estimat pe hârtie că veniturile în România la finalul anului 2016 vor creşte cu aproape trei miliarde. Drept pentru care au făcut o rectificare pozitivă. Asta era undeva în 23 noiembrie. 31 decembrie ne arată că veniturile sunt mai mici cu 10 miliarde sau cu 14. Cine a minţit cu aceste date, ceea ce nu s-a mai întâmplat în România, va trebui să plătească. Vorbim de cel puţin cinci persoane care trebuie să dea explicaţii: primul ministru, ministrul Finanţelor, ministrul Fondurilor europene, şeful ANAF şi preşedintele Consiliului Fiscal – a spus Dragnea la România TV

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other