Home Eveniment Clanul Duduienilor, furturi ca-n filme

clanul duduienilor tiruri

Clanul Duduienilor, una din cele mai temute grupări din Capitală, a ajuns din nou în atenția polițiștilor într-un dosar în care membrii organizației sunt acuzați de furturi din tiruri și autoturisme.

Anchetatorii au descins luni dimineața la 10 locuințe ale membrilor grupării din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Argeş şi Prahova, aceștia fiind suspectați că jefuiau autotrenuri chiar în timpul mersului.

În același timp, cei 10 bărbați vizați în acest dosar sunt acuzați și de furturi din autoturisme pe care le opreau în trafic după ce le tăiau cauciucurile.

În fapt, cei în cauză, 10 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani, ar fi comis mai multe furturi de bunuri transportate în autotrenuri, în timpul deplasării, pe rutele de transport rutier, prin ruperea sigiliilor şi tăierea prelatei vehiculului, precum şi furturi din autoturisme, prin metoda înţepării anvelopei.
În cazul furturilor din autotrenuri, cei în cauză sunt bănuiţi că ar fi încadrat, în trafic, cu propriile autoturisme, autovehiculul vizat, iar în mers una dintre persoane ar fi urcat de pe capota autoturismului în autotren şi ar fi sustras bunuri.
În ceea ce priveşte furturile din autoturisme, aceştia ar fi înţepat anvelopele maşinilor, profitând de încetinirea acestora, în trafic, iar când şoferul oprea pentru remedierea avariei ar fi sustras genţi şi alte bunuri de valoare aflate la vedere, arată un comunicat al IGPR.

Clanul Duduienilor, de la furturi, la cămătărie și prostituție

Clanul Duduienilor este una dintre primele grupări mafiote apărute după Revoluție în Capitală. Acuzaţiile aduse membrilor grupării merg de la furturi din autoturisme până la cămătărie, șantaj, prostituție și chiar trafic de droguri.

În 2013, mai mulți membri ai familiei Duduianu au fost condamnați de Curtea de Apel București după ce au fost găsiți vinovați de răpirea a patru tinere, din care două minore, în vârstă de 14 şi 17 ani, pentru a le exploata şi obliga să se prostitueze.

Victimele erau deposedate de actele şi bunurile personale, lovite, electrocutate şi sechestrate în imobile din Tunari, judeţul Ilfov, aparţinând interlopilor, şi erau obligate să se prostitueze atât în casele Duduienilor cât și pe șoseaua de centură a Capitalei.

Furtul din camion în mers, monitorizat din aer de Poliţie

Metoda găsită de membrii clanului Duduianu nu este chiar una nouă. În iunie 2012, Poliţia Română declanşa o amplă anchetă.

Hoţii au fost filaţi din aer, dintr-un elicopter. Au fost filmaţi cum au deschis uşile de la un camion aflat în mers. Pentru asta se foloseau de un vehicul de mai mici dimensiuni, care nu se vedea în oglinda retrovizoare a camionagiului.

Atunci, gruparea acţiona în zona Urziceni – Afumaţi. Liderii au fost identificaţi ca fiind membri ai familiei lui Santer Porumbiţă, de 37 de ani, din comuna Afumaţi, judeţul Ilfov.

Un alt hoţ periculos identificat era un fost membru al clanului Cămătarilor.

În acest moment, nu se ştie dacă între cele două grupări există vreo legătură sau dacă Duduienii au fost inspiraţi de dezvăluirile poliţiştilor făcute în 2012.

Iată o captură video de la filaj, înregistrată şi făcută publică de Poliţia Română:

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE