Home Social Copiii care nu au mers la clasa pregătitoare nu mai pot fi...

copii clasa pregatitoare

Clasa pregătitoare a devenit obligatorie, iar copiii care nu termină aceste cursuri nu se pot înscrie în clasa I. Potrivit ministrului Educației, Adrian Curaj, nu va mai fi nicio excepție de la această regulă.

La clasa întâi vor veni cei care au fost în clasa pregătitoare. Deci până acum au fost tot felul de excepții, am trăit prin excepții în ultimii patru ani. De patru ani tot avem excepții. Anul trecut au fost 2.500 plus excepții. Vom avea în vedere rezolvarea tuturor cazurilor în favoarea elevului, a declarat ministrul Educației la Europa FM.

Vineri va fi publicat calendarul înscrierii în clasa pregătitoare

Ministrul Educației a mai anunțat că vineri va fi lansat și calendarul înscrierilor la clasa pregătitoare. Iar înscrierile se pot face și online, a afirmat Adrian Curaj.

Pe 22 februarie se vor afișa circumscripțiile școlare și planul de scolarizare propus, iar în perioada 29 februarie – 18 martie parinții vor putea face opțiuni și e important că anul acesta vor putea fi făcute și online, a declarat ministrul.

Până în acest moment, părinții puteau să își înscrie copiii direct în clasa întâia fără ca aceștia să mai treacă prin cursurile pregătitoare. Condiția pentru acest lucru era doar ca elevul respectiv să aibă șapte ani împliniți până pe data de 31 august a anului în care se făcea înscrierea.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE