Home Eveniment Club închis de pompieri după incendiul din Bamboo. Ce au găsit inspectorii...

ISU
Sursa Foto: IGSU

Inspectorii ISU au aplicat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, amenzi de peste 200.000 de lei cluburilor care nu respectau regulile de protecție împotriva incendiilor.

Astfel, în cursul nopții au avut loc 162 controale la operatori economici din categoria cluburi şi discoteci, fiind aplicate 118 amenzi, în cuantum de 203.000 lei.

Inspectorii au verificat exploatarea instalaţiilor electrice, funcţionarea iluminatului pentru marcarea căilor de evacuare, funcționarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, obstrucționarea căilor de evacuare, instructajul angajaților, obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu și existența planurilor de evacuare în caz de incendiu.

Un club din Brănești, județul Gorj, a fost închis deoarece fusese depăşit numărul maxim de utilizatori cu mai mult de 10%.

Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat 171 acţiuni de recunoaştere în zonele de dispunere a obiectivelor, pentru a stabili modul de intervenție în cazul izbucnirii unui eventual incendiu, arată cei de la ISU.

Ultima acțiune preventivă de amploare, derulată la nivel național, care a vizat imobilele în care funcționează cluburi și discoteci, a avut loc în perioada 11-12 noiembrie 2016.

În cele două zile au fost controlați 448 operatori economici, fiind aplicate 405 amenzi, în cuantum de peste 788.000 lei, iar două localuri din municipiul Brașov au fost închise din cauza depășirii numărului maxim de utilizatori, se arată în comunicatul celor de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE