Home Economic CNADNR a interzis accesul în instituţie directorului care a dezvăluit ilegalităţile din...

Sursa Foto: diacaf.ro

Directorul CNADNR care a făcut publice mai multe presupuse ilegalităţi comise în companie nu mai are voie să intre în sediul instituţiei. Potrivit unui comunicat de presă, acesta ar fi transmis mai multe mesaje de ameninţare foştilor colegi.

Având în vedere faptul că în cursul zilei de astăzi, 9.10.2015, juristul Alin Goga a transmis mai multe amenințări la adresa unor salariați ai Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), atât verbal, cât și prin interpuși sau sms, aducem la cunoştinţă opiniei publice că astfel de acţiuni contravin codului de comportament etic prevăzut de legislația în vigoare , preluat de  CNADNR SA obligatoriu pentru toţi salariaţii companiei, se arată în comunicat.

CNADNR spune de asemenea că Goga ar fi susţinut că ştie deja concluziile raportului Corpului de Control, în condiţiile în care documentul nu este finalizat.

Menționăm că toate aceste acţiuni, declarații și participări la emisiuni TV nu vor schimba cursul cercetărilor penale efectuate de către organele abilitate, cercetări în care domnul Alin Goga încearcă să-și schimbe calitatea, mai spun cei de la CNADNR.

Alin Goga a fost suspendat pe 12 august din funcţia de director adjunct de investiţii în cadrul Direcţiei Drumuri şi Poduri Craiova. În mai multe emisiuni televizate, acesta a dezvăluit jaful din compania care se ocupă de infrastructura rutieră.

14 miliarde de euro am primit din 2007 până în prezent. Sunt bani care s-au dus și pe întreținere, pe investiții, reabilitări și avem o rețea care e jalnică, pentru că totul pornește din interior: 6.000 de oameni și 10 la sută sunt ingineri de drumuri și poduri. Acolo doar 10 la sută sunt ingineri de drumuri, într-o companie eminamente tehnică. Sunt regionale care au patru ingineri de drumuri. În condițiile în care am angajat toate specializările exotice, găsiți papagali de toate culorile. Fiecare director și-a angajat toate rudele. Nu este de astăzi, se perpetuează. Față de 2014, bugetul de salarii de anul acesta e mai mare cu 30 la sută şi putem verifica foarte ușor. Acolo sunt o grămadă de tăietori de frunze și compania ar putea funcționa şi cu jumătate din personal. Stau să fumeze pe holuri pentru că nu au ce face, iar cei care au ce face nu sunt băgați în seamă, a declarat Goga la Realitatea TV.

De asemenea, Alin Goga a afirmat că tronsonul de autostradă Sibiu-Orăştie ar trebui închis, deoarece circulaţia se desfăşoară în condiţii nesigure, din cauza alunecărilor de teren.

O rezolvare tehnică ne costă 250 de milioane de euro. Tot ce am plătit trebuie scos afară și să construim, din nou, de la zero. Planurile de alunecare sunt atât de avansate și, ce este cel mai grav, este că noi am avut rapoarte comandate de CNADNR, de constructor care ne-au spus și am știut raportul doamnei Sanda Manea, profesor la Universitatea de Construcții București și ne-a zis că sunt greșeli de proiectare și de execuție. Am știut din decembrie, anul trecut, și noi am plătit autostrada integral, în condițiile în care noi am știut că lucrurile sunt făcute greșit. Aceste 300 de note de neconformitate au fost făcute de firma CONSITRANS – consultant pe lucrare. Nu firma asta era inginerul. Era consultant și ăla spune “vezi că nu sunt în reguă”. Noi le-am ascuns, l-am dat pe ăla afară și am pus niște salariați de-ai noștri. CONSITRANS a câștigat în tribunal și trebuie să le dăm și zece milioane de lei. Punem niște salariați și oricât de bine intenționați ar vrea să fie, nu au experiența de șantier pentru că sunt oameni care au stat mai mult la birouri și ei depind de un director. Specialiștii care au verificat calitatea tehnică a construcțiilor le-a luat o zi să spună că e în regulă. Autrostrada trebuie închisă, a susţinut el.

Într-un alt interviu, Alin Goga a vorbit şi despre luxul în care trăiesc şefii de la Drumuri.

Dacă se ia şpagă în CNADNR? Sunt directori care au case mai mari decât Versailles-ul şi au lucrat toată viaţa lor la stat. Mai e o problemă, au gestionat contracte care şi-au mărit valoarea de la un milion de euro la 10 milioane de euro, au contracte pe nişte caiete de sarcini doar la anumite firme, adică erau făcute caiete de sarcini mănuşă, pentru anumite firme, a spus Goga pentru Gândul.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE