Home Politică Coaliţia merge în cârje. Cine îl mai sprijină pe Ponta după ce...

Sursa foto: Facebook

Partenerii de guvernare ai lui Victor Ponta nu se leapădă de acesta nici după ce DNA a anunţat că premierul este inculpat în dosarul lui Dan Şova.

La doar câteva ore de la vizita de la DNA, Ponta şi-a strâns oamenii la şedinţă, la sediul PSD. Sprijinindu-se în deja celebrele cârje, Ponta şi-a vărsat nervii încă de la intrare pe un jurnalist care îndrăznise să îl întrebe de problemele penale.

Ştiţi pentru ce fapte de corupţie sunt inculpat eu sau aşa aţi primit ordinul să mă întrebaţi? – s-a răţoit premierul la reporterul TVR.

Era încă un semn că lucrurile nu erau nici pe departe liniştite. Liderii coaliţiei au dezbătut şi au întors problema pe toate părţile luni, într-o şedinţă care a durat aproximativ două ore.

Primul care a cedat a fost Gabriel Oprea. Vizibil nervos, nu a aşteptat finalul discuţiilor şi acesta a părăsit sediul PSD, unde avea loc şedinţa. A aruncat doar, în fugă, peste umăr, un mesaj de susţinere pentru Ponta.

Mergem în continuare în coaliție, a mormăit Oprea, iar întrebat dacă Ponta și-a exprimat la ședință intenția de a demisiona din funcția de prim-ministru, Oprea a replicat: Sub nicio formă!

Vicepremierul fie nu a mai suportat situaţia dinăuntrul sediului PSD, fie a fost păcălit că s-a terminat şedinţa. Căci ceilalţi lideri au mai zăbovit încă vreo oră. Mai liniştiţi decât vicepremierul, mai vocali şi… mai lăudăroşi.

Acum, premierul Ponta, sigur că nu putem să ne ascundem după deget, are această problemă care, aşa cum am spus şi ieri, în opinia mea, este evident că aduce cu o hărţuială care este dincolo de zona politică, dacă ar fi hărţuiala făcută de opoziţie nu aş avea ce să comentez, dar suntem într-o ţară democratică în care vedem că există încercări de răsturnare a ordinii stabilite prin votul democratic al cetăţenilor într-o manieră care nu este democratică. Şi ca atare părerea mea este că această coaliţie trebuie, în continuare, să se concentreze pe îndeplinirea obiectivelor politice. Sondajele arată că există o susţinere importantă a cetăţenilor pentru ceea ce am făcut până acum şi pentru angajamentele pe care le avem şi în continuare. Şi avem intenţia să mergem mai departe, a afirmat Tăriceanu.

Rămasă şef peste PSD prin ieşirea pe banca de rezerve a lui Victor Ponta, Rovana Plumb a încercat să îl asigure şi ea pe acesta de susţinerea partidului.

Coaliţia este una solidă, vom merge mai departe cu o coaliţie puternică. Principalul nostru obiectiv este să ne respecăm promisiunile făcute românilor în ceea ce priveşte planul de guvernare. Rămâne acum ca preşedintele Klaus Iohannis să aprobe legea codului fiscal, iar mai apoi să lucrăm la legea salarizării, a spus Rovana Plumb.

Luni dimineața procurorii l-au înștiințat oficial pe premierul Victor Ponta că este inculpat în dosarul în care este acuzat de fals, evaziune fiscală și spălare de bani. DNA a decis să declanşeze procedurile pentru punerea sub sechestru a unei părţi din avere, pentru recuperarea prejudiciului în dosarul Șova.

 

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE