Home Social Cod galben în 12 județe. După ninsori vine gerul

ninsori, vreme

12 județe din estul și sud-estul țării rămân în continuare sub cod galben de vreme rea. Potrivit ANM, judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi, Bacău, Vaslui, Iaşi şi Neamţ sunt luni, până la ora 18.00, sub avertizare cod galben de ninsori şi viscol.

Conform meteorologilor, în aceste zone ninsorile vor continua destul de abundent, iar vântul va avea viteze cuprinse între 50 și 70 de kilometri pe oră și va viscoli zăpada.

galben zapada

sursă foto: meteoromania.ro

După ninsori și viscol vine gerul

Potrivit ANM, marți, vremea va deveni extrem de rece, cele mai mici temperaturi înregistrându-se în zona Transilvaniei unde termometrele vor arăta și -20 de grade pe timpul nopții.

De asemenea, în estul țării, în zona Moldovei vor fi -18 grade, în timp ce pe litoral vor fi maxim -2 grade.

În Oltenia, minima va ajunge la -17 grade, în timp ce maxima nu va depăși zero grade, în timp ce în Banat vor fi temperaturi cuprinse între -13 și zero grade.

Nici în Capitală nu va fi mai bine. Cele mai mici temperaturi vor ajunge la -18 grade, iar cele mai mari nu vor depăși -1 grad Celsius.

Miercuri, cel mai cald va fi în zona Banatului, unde temperaturile vor ajunge chiar și la 4 grade, iar minimele nu vor trece sub -10 grade.

Cel mai frig va fi în Muntenia, unde temperaturile minime ajung la -19 grade, în timp ce maximele nu trec de -2 grade.

În Moldova și pe litoral temperaturile se vor situa între -14 și -1 grad, în timp ce în Transilvania minimele vor ajunge la -16 grade, în timp ce maximele nu vor trece de zero grade Celsius.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE