Home Social Codul galben de caniculă a fost prelungit până vineri

Sursa Foto: romaniatv.net

Calendaristic e toamnă, dar vremea nu pare să fie de acord. Căldurile resimțite în toată țara în ultima săptămână nu se termină, ba din contră.

Meteorologii au extins codul galben de caniculă, valabil pentru 21 de județe și municipiul București, până vineri.

Astfel, conform meteorologilor, joi, 3 septembrie și vineri 4 septembrie, vremea se va menține caniculară în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, precum și în sudul și centrul Moldovei, scrie AGERPRES.

Aici se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 35 și 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În restul teritoriului vor mai fi temperaturi maxime în jurul a 35 de grade și se va atinge pragul de disconfort termic.

Județele care rămân sub Cod Galben de caniculă sunt Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Vrancea, Galați, Bacău, Vaslui, Iași și municipiul București.

De asemenea, miercuri, 11 județe se află sub Cod Portocaliu de caniculă și disconfort termic în timp ce pentru restul țării se menține Codul Galben.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE