Home Eveniment Coldea rupe tăcerea şi AMENINŢĂ. Care sunt elementele CHEIE din declaraţia fostului...

Sursa Foto: SRI

Declaraţia trimisă de Florian Coldea Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES conţine mai multe elemente cheie, care traduse, arată că fostul prim-adjunct al SRI nu are deloc intenţia de a trece în planul al doilea.

După o serie lungă în care mulţumeşte tuturor, de la instituţii până la familie, Coldea nu se dă în lături de la ameninţări. Generalul, acum în rezervă, spune că nu o să tacă şi că va rupe tăcerea. La momentul pe care îl va considera potrivit.

Declaraţia fostului prim-adjunct al SRI conţine şi un mesaj cu subînţeles: “Am înţeles miza”

Celor care s-au grăbit să creadă sau să amplifice neadevăruri flagrante difuzate în trecut sau mai recent, până la data de 18 ianuarie 2017, le reiterez faptul că am înţeles miza, iar aceasta este cu mult mai mare şi mai profundă decât compromiterea activităţii mele. Îmi rezerv dreptul de a oferi răspunsuri și clarificări adecvate, precum și elemente factuale relevante despre aceste aspecte și multe altele, la un moment dat, este unul dintre punctele relevante în declaraţia sa.

Mai mult decât atât, Florian Coldea nu pare că vrea să iasă din lumina reflectoarelor. Cu atât mai mult cu cât acum nu mai are constrângerile uniformei, după cum afirmă chiar el.

Criticilor mei, ale căror afirmaţii le-am considerat adesea constructive, le transmit că, lipsit de constrângerile statutului şi uniformei militare, voi avea, în viitor, libertatea de a vorbi, de a mă exprima public, în baza expertizei profesionale acumulate şi cu bună-credinţă care m-a ghidat întotdeauna. Aleg să fac acest lucru pentru a contribui astfel la dezvoltarea culturii de securitate, atât de necesară pentru România şi cetăţenii ei în contextul evoluţiilor mediului securitar, al transformărilor şi multiplicărilor ameninţărilor hibride, al realităţii cadrului legislativ şi al condiţionărilor tehnologice relevante la nivelul întregii societăţi, mai scrie Coldea, în scrisoarea trimisă Agerpres.

Drept urmare, Florian Coldea transmite că intenţionează să se reinventeze, dar nicidecum să dispară. Cine ar trebui să tremure la auzul acestor afirmaţii?

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE