Home Eveniment Copiii unor “căpşunari”, care au crescut singuri, sunt astăzi tinerii delicvenţi ai...

Sursa Foto: stirileprotv.ro

În ultimul deceniu, porţile Europei bogate s-au deschis pentru imigranţii români, dornici de un trai mai bun, cuceriţi de şansa de a strânge bani pentru copiii care vor creşte, pentru un alt viitor. Însă, planurile de prosperitate au eşuat pentru unii dintre ei. Pentru că au lăsat în urmă copii a căror suferinţă nu a fost alinată cu iubirea părintească şi care au crescut cu frustrări, au dezvoltat probleme de personalitate şi au ajuns să urască. Unii dintre ei îşi urăsc chiar propriii lor părinţi. Un astfel de caz este cel al unei familii din Iaşi.

Ştirile Pro TV lansează o campanie despre copiii fără părinţi şi fără viitor. Povestea celor şase fraţi din Iaşi este teribilă. Doi dintre au ajuns într-un centru de reeducare, pentru că au devenit tinerii delicvenţi ai României, iar ceilalţi sunt în centre de plasament.

Abel şi Emanuel mărturisesc că jumătate din viaţă şi-au petrecut-o furând şi îşi condamnă părinţii pentru asta. De la mici furturi, au ajuns să comită tâlhării şi au devenit dependenţi de droguri şi alcool. Abel are 14 ani, iar Emanuel, 16 ani. În centrul de reeducare comportamentală a minorilor delincvenţi din Târgu Frumos, psihologii încearcă să-i aducă pe drumul cel bun. Fraţii povestesc că întreaga lor existenţă a fost dată peste cap atunci când tatăl a plecat în Anglia, unde nu ducea o muncă cinstită.

“Tata făcea trafic de persoane, ducea fete la produs. Aducea bani acasă. Cam 100-200 de milioane pe săptămână” – mărturisesc fraţii.

Când părintele se întoarcea acasă, izbucneau certurile, iar mama copiilor era bătută cu sălbăticie. A îndurat câţiva ani, dar apoi a decis să fugă şi ea în Italia şi să-şi abandoneze practic copiii.

Doar Abel şi Emanuel se au unul pe altul, ceilalţi patru fraţi sunt separaţi, trăind printre străini şi ducând zilnic dorul unei familii. Cândva, îşi aduc aminte, au fost fericiţi. În cazul lor, străinătatea a distrus complet visul unui viitor frumos. Reportajul complet, pe site-ul stirileprotv.ro. Însă, cazul acestei familii nu reflectă întregul fenomen. Sunt în continuare mii şi mii de părinți care au făcut sacrificiul de a munci printre străini, dar au continuat să se îngrijească de copiii lor şi au reuşit să le dea o altă şansă în viață.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE