Home Eveniment Criminalul care a îngrozit România a fost condamnat definitiv pentru uciderea unui...

condamnat

Vasile Miron, criminalul care a îngrozit România prin două omoruri extrem de violente, a fost condamnat definitiv de judecători la închisoare pe viaţă.

Sentinţa a fost dată de Curtea de Apel Iaşi şi este definitivă.

Miron a primit această pedeapsă pentru uciderea lui Alexandru, un copil de doar 10 ani, din Costuleni, Iaşi.

Mama copilului a povestit că fiul ei a fost văzut într-o căruţă, iar un necunoscut l-ar fi convins să meargă cu el după ce i-a cumpărat o sticlă de suc, de la magazinul sătesc.

Băieţelul provenea dintr-o familie sărmană şi mai obişnuia să lucreze cu ziua prin sat.

Femeia a anunţat poliţia despre dispariţie abia după 10 zile, iar Miron a fost încă de la început suspect. Judecătorii nu au vrut să emită iniţial mandatul de arestare preventivă pentru că nu se găsise cadavrul copilului.

Trupul lui Alexandru Agape a fost găsit abia patru luni mai târziu, învelit într-un sac de iută, prins cu sârmă ghimpată, și, apoi, înfășurat într-o pătură legată cu o panglică neagră.

Când a fost recuperat, s-au ridicat probe ADN şi s-a făcut confruntarea. Pe trupul fără viaţă al copilului, care a fost ucis cu sălbăticie şi aruncat apoi într-un sac legat cu sârmă, a fost găsit ADN-ul suspectului.

Vasile Miron fugise însă în Germania, unde a fost depistat de poliţie.

vasile miron criminal 2

 

După două încercări eşuate, de a obţine un mandat de arestare preventivă în lipsă, procurorii au reuşit în cele din urmă să-i convingă pe judecători că Vasile Miron trebuie urmărit internaţional şi adus în ţară. Pe 8 ianuarie 2016, acesta a fost extrădat.

Dus la reconstituire, criminalul a povestit că şi-a ieşit din minţi după ce băiatul i-ar fi scăpat din mâini telefonul mobil şi i-ar fi distrus carcasa. Pentru acel telefon, l-ar fi îmbrâncit, iar în cădere puştiul s-a lovit mortal la cap.

Vasile Miron

Sursa foto: ziaruldeiasi.ro

Rănile de pe trupul copilului nu susţin însă varianta lui Miron. Autopsia a arătat că băieţelul a avut multiple lovituri şi chiar urme care arată că a încercat să se apere.

Când a comis oribila crimă, Miron tocmai fusese eliberat din puşcărie pentru un alt omor.

La începutul anilor 2000, în ajunul Crăciunului, Miron a încercat să întreţină relaţii sexuale cu Rozalia Dincă, fiica celui poreclit “Sadoveanu”, din clanul Belgienilor. Deşi fata ar fi acceptat, el era băut şi nu a reuşit să ducă planul la capăt, iar din acest motiv s-a enervat şi a decis să o ucidă. Fata a sfârşit decapitată, iar cadavrul ei a fost găsită în haznaua familiei lui Vasile Miron, de lângă Capitală, în comuna Tunari. În presă, la acel moment, cazul a fost tratat pe larg, iar multe dintre detalii sunt terifiante şi nu pot fi redate.

vasile miron criminal

Sursa foto: Curierul Naţional

“A venit cu colindul la mine pe la 7 seara. Mi-a cerut zece mii. Eu i-am zis să se dezbrace. Ea şi-a dat hainele jos – că nu era întregă la minte – şi ne-am pus pe faptă. Numai că la mine nu a mers. M-am supărat şi am izbit-o cu capul de perete…” a spus Vasile Miron, citat la acea vreme de Adevărul.

Criminalul a atacat într-un mod sadic. Şi-a înjunghiat victima, apoi a lăsat-o să îngheţe în zăpadă, iar în miez de noapte a tranşat-o şi decapitat-o, înainte de a-i aruncat trupul fără viaţă în fosa septică.

“Criminalul ne povestea aceste lucruri fără nicio părere de rău. Pentru el, tranşarea Rozaliei Dincă a fost o chestie normală”, spunea atunci şeful Inspectoratului de Poliţie Ilfov, Dumitru Pârvu, conform sursei citate.

Pentru această moarte cumplită, Vasile Miron a fost condamnat la doar 15 ani de închisoare, ca, în cele din urmă, să ispăşească doar 10 ani, scriu jurnaliştii de la SpyNews. Lăsat în libertate, acesta ar fi dat mai multe spargeri, inclusiv în casa unei vedete, înainte de a îl ucide pe copilul de doar 10 ani.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE