Home Eveniment Cristi Borcea, prinţul din închisoare. Cum ar fi devenit gardienii servitorii milionarului

Cristi Borcea stârneşte scandaluri care fac victime în rândul persoanelor apropiate, dar el reuşeşte să se ţină la suprafaţă, fără a avea de suferit.

După trădarea soţiei şi lăsarea amantei însărcinată, iese la suprafaţă şi un alt scandal consumat, de data aceasta, în spatele gratiilor. Conducerea Spiatalului Penitenciar Poarta Albă a fost demisă din cauza lui. Directorii şi-ar fi oferit serviciile milioanarului care a dus o viaţă de prinţ pentru un deţinut într-un penitenciar din România.

Într-un raport citat de Adevărul, Cristian Borcea a trăit ca într-o cameră de hotel. Avea mochetă pe jos, încălzire, plasmă, frigider şi chiar câteva aparate de fitness care ar fi fost cărate în celula-VIP chiar de către gardieni.

Astfel, infractorul condamnat la şase ani de închisoare cu executare şi-ar fi executat primul an din pedeapsă făcând mişcare pe o bandă de alergat sau pe o bicicletă medicinală, relaxându-se la televizor sau vorbind la telefon, pentru că acesta ar fi avut acces la un telefon special instalat pentru el în zona spălătoriei, în care ar fi trebuit să lucreze.

Borcea nu ar fi avut acelaşi regim cu ceilalţi deţinuţi. Ancheta a scos la iveală că acesta vorbea zeci de minute la telefon chiar şi după ora zece seara, când se dădea stingerea. Ar fi beneficiat şi de mult mai multe vizite decât cele trei întâlniri lunare prevăzute de legislaţie.

Milionarul şi-ar fi “aşternut” să doarmă bine la Poarta Alba încă de dinainte de a fi condamnat. În dosarul Transferurilor a fost achitat doar la judecata de pe fond, unde procurorii au scos la iveală că ar fi mituit-o pe judecătoarea Geanina Terceanu, cu care se zvoneşte că a avut chiar şi o relaţie amoroasă. Însă, la apelul final, Borcea şi compania au simţit că vor ajunge după gratii, iar fostul şef de la Dinamo şi fraţii Becalii şi-au pus viză de flotant pe cartea de identitate şi au putut să fie încarceraţi la malul mării.

Obişnuit să trăiască ca în palatul din Pipera, Borcea nu ar fi dat cu mătura prin puşcărie, aşa cum fac alţi deţinuţi. Dar, cu toate astea, ar fi fost pontat pentru că a executat multe ore de muncă.

În urma anchetei Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor,  s-a propus sesizarea in rem a organelor de cercetare penală, mai exact a Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, şi sesizarea comisiei de disciplină din Ministerul Justiţiei  în cazul directorului Penitenciarului Spital Poarta Albă, pentru neglijenţă în serviciu.

De asemenea, s-a mai dispus încetarea împuternicirii şi sesizarea comisiei de disciplină din cadrul ANP pentru  directorul adjunct pentru Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar, directorul adjunct pentru Probleme Medicale, şeful biroului logistică şi medicul unităţii penitenciare, conform sursei citate.

În aceste momente, Cristi Borcea este internat la Spitalul Penitenciar Jilava, după ce a fost dus de mai multe ori la Spitalul de Urgenţă Floreasca, pentru a fi investigat de către medicul său cardiolog. Borcea are probleme cardiace mai vechi, fiind operat pe cord deschis în 2012, de către renumitul doctorul Şerban Brădişteanu. Atunci el a fost supus unui bypass coronarian pentru că avea o arteră înfundata.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE