Home Ştirile zilei Cristian Adomniței a fost reținut

Preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniței, a fost reținut joi seară de către procurorii DNA. Potrivit unor surse, el e acuzat că a aprobat plata unor facturi către o firmă care nu îşi respectase obligațiile față de Consiliul Județean Iaşi.

Adomniței a fost adus cu mandat, în jurul orei 13, la sediul DNA Iaşi.

Astăzi au fost percheziții în instituția pe care acesta o conduce. În acelaşi dosar au mai fost reținuți trei angajați ai Consiliului Județean, printre care şi fina primariului Iaşiului, Gheorghe Nichita.

Valoarea contractului aflat acum sub cercetări este de 335.000 de lei. Este vorba despre un contract de promovare a Iaşiului, iar anchetatorii susțin ca firma nu şi-a îndeplinit decât 11 puncte din cele 16 prevăzute de contract. Potrivit AGERPRES, Adomniței ar fi cunoscut acest lucru. Mai mult decât atât, şi-ar fi amenințat subalternii, spunând ca va lua măsuri drastice împotriva lor dacă se va afla în spațiul public despre neregulile din contract. Surse au precizat pentru AGERPRES că a existat un audit intern care ar fi fost muşamalizat la comanda şefului de Consiliu Județean. Cristian Adomniței este membru PNL, are 40 de ani şi este la primul mandat de preşedinte de Consiliu Județean.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE