Home Politică Actor celebru, târât fără voia lui în mijlocul unui uriaş scandal politic

Florin Piersic a intrat fără voia lui într-un scandal politic după ce un site a publicat o presupusă scrisoare semnată de actor și adresată lui Victor Ponta în care critica acțiunile din ultimul timp ale premierului. Florin Piersic a dezmințit însă că documentul i-ar aparține și a calificat gestul ca fiind o “tâmpenie”.

Nici vorbă, nu eu am scris-o, cel care a publicat în numele meu e un porc, un neruşinat! Sunt în concediu de două luni, nici nu ştiu despre ce e vorba. Nu m-am băgat în politică până acum, nu m-am dus la niciun partid şi crezi că m-aş fi apucat acum să le scriu? Mor de râs, sincer îţi zic, sunt uluit de tâmpenia asta. Nu am scris eu, nici vorbă. E incredibil cum cineva poate să publice o asemenea scrisoare în numele meu. E o porcărie fără seamă. – a declarat Florin Piersic pentru Adevărul

La rândul său premierul Victor Ponta s-a arătat deranjat de poziția în care a fost pus actorul însă s-a bucurat că a avut un motiv să vorbească cu Piersic.

Mă bucur enorm că de la o simplă porcărie a unora din presă am avut ocazia să vorbesc și să-l salut pe marele actor și marele român Florin Piersic! Îl admir și îl respect pentru tot ce a făcut în viață și îmi pare rău că numele lui este folosit în porcăriile zilnice cu care noi din păcate ne-am obișnuit! – a scris Ponta pe Facebook

În scrisoare apărută în numele lui Florin Piersic, sunt criticate mai ales deciziile economice ale premierului, acesta fiind certat pentru tăierea investițiilor.

Siderantă seninătatea guvernanţilor care au retezat dintr-o mişcare şansele de dezvoltare ale României – anularea investiţiilor din fonduri europene, ştergerea autostrăzilor de pe harta virtuală a ţării, gonflarea pomenilor electorale cu miliarde de lei. Sunt aceiaşi care imaginează autostrăzi în lung şi-n lat, un milion de locuri de muncă, creştere economică la pas şi o bunăstare generală. Promisiuni aiuritoare, pe care o minte lucidă ar trebui să le considere de-a dreptul insultătoare, dar şi măsuri vitale pentru economie sunt acum abandonate lejer, expediate în câteva fraze bombastice, fără nicio explicaţie rezonabilă economic.

Între timp, primarii au fost conectaţi la robinetul cu bani al bugetului, din care vor curge peste 2,2 miliarde lei în campania electorală. România este prizo­niera subdezvoltării. Guvernul dă pensii şi salarii de subzistenţă, se împrumută de pe o zi pe alta ca să le plătească, taxează agresiv aceleaşi companii bune platnice şi iroseşte banii pe pomeni şi pe îndestularea clientelei din contracte cu statul. Dar cui îi pasă? Deşi e campanie, publicul e tot mai puţin exigent cu politicienii, se mulţumeşte cu mici şpăguţe electorale şi nu are habar de politica economică. A ajuns şi el prizonierul politicienilor. S-a alienat: atâtea minciuni şi atâta incompetenţă i-au paralizat simţul critic şi voinţa.  Nu mai are nicio aşteptare! Din păcate, turnura pe care a luat-o economia este nefastă, iar trezirea va fi curând şi foarte dureroasă. – se arată în așa-zisa scrisoare a lui Florin Piersic.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE