Home Social VIDEO: Cum arată parcul Moghioroș, după ce a înghițit aproape 17 milioane...

Parcul Drumul Taberei din Capitală, cunoscut și sub numele Parcul Moghioroș, a fost redeschis publicului în acest weekend, după aproximativ doi ani de lucrări. Amenajările au durat cu aproape un an mai mult decât era în planul inițial. Oficialii spun că de vină sunt diferențele dintre proiectul tehnic și realitatea din teren.

“Până la 1 iunie am reuşit să deschidem parcul, mai puţin zona serelor ale căror lucrări se vor finaliza până la sfârşitul anului. Serele mai trebuie amenajate cu diverse dotări, sistem de climatizare, sistem de irigaţii, iluminat şi reprezintă 4% din întreaga suprafaţă a parcului. Întârzierea a fost provocată de discrepanţe dintre proiectul tehnic şi realitatea din teren. Un exemplu – deficienţele apărute la amplasamentul serelor, care iniţial au fost prevăzute pe latura parcului cu strada Braşov şi a trebuit schimbat cu latura spre Romancierilor pentru că în subteran erau cămine de vizitare a unor reţele edilitare. S-au refăcut studiile şi s-a ales alt teren cu caracteristici bune”, a explicat managerul proiectului, Sorin Dina.

Parcul este prevăzut cu 7 km de sisteme moderne de irigaţii cu senzori, care se închid şi se deschid în funcţie de umiditatea terenului şi condiţiile mediului, 13 camere video ce înregistrează semnalele vertical şi orizontal şi pe timpul nopţii, o pasarelă suspendată care oferă o panoramă asupra întregului parc.

“Au fost realizate trei locuri de joacă pentru copii de diverse vârste, de la 3 la 12 ani, o pistă circulară de role şi biciclete de 1,6 km, două pavilioane de recreere destinate în special adulţilor. Fântâna din mijlocul lacului a fost refăcută, are sistem de iluminat ambiental, pompe noi, au fost refăcute cişmelele pe care le-am conectat la reţeaua de apă potabilă a oraşului”, a adăugat Sorin Dina, citat de AGERPRES.

Sursa video: Povești din sectorul 6 via Youtube

Bucureștenii așteptau de luni întregi redeschiderea parcului. În luna martie, zeci de locuitori ai sectorului 6 au protestat în fața spațiului de recreere, despre care spuneau la acea vreme că a devenit o fortăreață. Mitingurile au fost marcate și de incidente, protestatarii îmbrâncindu-se cu angajații firmei de pază.

Și acum, mulți dintre cei care au vizitat parcul se plâng de faptul că acesta are o suprafaţă verde mai mică decât înainte, fiind tăiaţi peste 160 de copaci, că are construcţii scumpe şi inutile, cum ar fi serele, iar aleile sunt prea mari.

“Este un exces de spectacol și inutilitate în el, cum rar mi-a fost dat să văd. E gândit clar de un arhitect, dar am impresia că nu au stat de vorbă cu niciun locuitor al sectorului să-l întrebe ce așteaptă de la el. (…) De banii pentru suspendate se făceau mai multe locuri de joacă. Ei spun că sunt trei, eu am văzut două, super-aglomerate. Și mai toate mămicile pe care le-am auzit, de asta erau supărate. Nu poți să lași singurul parc al sectorului cu două locuri de joacă, chit că au covoare de cauciuc ca puștimea să nu se lovească”, scrie și jurnalistul Cătălin Striblea pe blogul său.

Oficialii Primăriei Sectorului 6 spun că parcul a fost finanțat printr-un program REGIO în valoare totală de peste 75 de milioane de lei. Din această sumă, Primăria ar fi plătit doar 60 de milioane de lei, diferența fiind suportată din fonduri europene.

Sursa foto: Facebook/Parcul Drumul Taberei – Moghioroș

This slideshow requires JavaScript.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE