Home Ştirile zilei Cum au murit Lăcrămioara şi Ciprian. Mărturii ÎNFIORĂTOARE din barul ciuruit de...

În seria atacurilor armate din Paris, în barul “La Belle Equipe”, au murit 19 oameni, iar alte câteva zeci de persoane au fost rănite sub o ploaie de cel puţin 100 de gloanţe trase din mitralierele de război, Kalashnikov.

11 dintre cei care şi-au pierdut viaţa erau prieteni şi ieşiseră să sărbătorească ziua de naştere a Houdei Saadi, care lucra ca ospătăriţă într-un alt alt local, numit “Cafe des Angels” (n. r.: Cafeneaua Îngerilor). Aceasta şi-a invitat şi colegii de serviciu, iar printre ei s-a aflat şi Lăcrămioara Pop, o româncă plecată în Paris din Maramureş, mamă a doi copii: un băieţel de un an şi jumătate şi o fetiţă în vârstă de 11 ani.

lacramioara pop si ciprian calciu victime paris

Lăcrămioara şi Ciprian. Sursa foto: Facebook

Lacri, aşa cum îi spuneau prietenii, şi-a lăsat copilul cel mic în grija mamei sale şi a ieşit, vineri seară, în oraş, să sărbătorească aniversarea prietenei sale împreună cu iubitul şi tatăl fiului ei, Ciprian Calciu, un alt român, originar din Tulcea. Potrivit Adevărul, Ciprian era nepotul marelui duhovnic ortodox Gheorghe Calciu-Dumitreasa, preot extrem de cunoscut pentru lupta sa anti-comunistă.

Citeşte şi Fratele românului ucis în atentatele de la Paris, apel pe Facebook. Doi copii au rămas orfani

Era puţin după ora 20:40 (n.r.: 21:40, ora României), când doi terorişti, înarmaţi şi echipaţi cu veste antiglonţ, au deschis focul. A fost o ploaie de gloanţe care i-a secerat în special pe cei care se aflau pe terasă. Acolo erau şi românii cu prietenii lor. Lăcrămioara şi Ciprian au murit împuşcaţi.

houda saadi

Houda Saadi sărbătorea împlinirea a 35 de ani. Lăcrămioara şi Ciprian erau prietenii ei

Cinci tineri care lucrau la Café des Angels  au murit, alături de alţi şase prieteni de-ai lor. Printre ei a fost împuşcată şi Houda, cea care era sărbătorită, dar şi sora ei. Surorile au murit chiar în braţele celor doi fraţi ai lor, care nu au putut face nimic să le salveze. Ca o ironie morbidă, tinerele erau originare din Tunisia şi făceau parte din cultul musulman, la fel ca atacatorii.

Printre primii care au ajuns la locul carnagiului a fost un ospătar de la un restaurant aflat în imediata apropiere. Romain Ranouil le-a povestit jurnaliştilor de la Daily Mail ce a văzut.

“Câteva persoane ţipau în agonie, dar cei mai mulţi erau tăcuţi, încercau să-şi ţină respiraţia, într-o încercare disperată de a supravieţui”, a declarat Romain.

Cei mai mulţi erau încă la mese, unde au fost ciuruiţi de gloanţele teroriştilor.

“Am văzut oameni morţi care se aflau pe locurilor lor, la masă, ţinând încă în mâini un pahar. Alţii erau aplecaţi cu capul pe masă ca şi cum ar fi dormit”, a mărturisit şocat un medic stomatolog care se afla într-un restaurant din zonă şi a alergat imediat spre La Belle Equipe, după ce focul s-a oprit.

Localul “La Belle Equipe” a fost inaugurat în urmă cu un an. Vineri, 13 noiembrie 2015, era o vreme plăcută şi erau încă mese ocupate în aer liber, pe terasă.

la belle equipe

La Belle Equipe înainte de tragedie. Sursa foto: Facebook

Cei mai mulţi au fost executaţi acolo, iar răniţii au fost întinşi direct pe asfalt, în aşteptarea medicilor.

“Un bărbat era în stare de şoc când am ajuns. Încercase să-i ofere primul ajutor surorii sale, dar i-a murit în braţe. Cealaltă soră era împuşcată în cap şi a murit mai târziu, la spital”, a mai povestit Romain Ranouil.

Lăcrămioara şi Ciprian au avut la masă un erou. Tânărul s-a sacrificat pentru o prietenă

La masa Lăcrămioarei şi a lui Ciprian a fost şi un erou. Ludo, un imigrant din Congo, s-a aruncat peste o colegă, pentru a o proteja de gloanţe. A încasat el gloanţele, iar tânăra a fost rănită doar în braţ.

ludo la belle equipe

Ludo, tânărul care a salvat cu preţul vieţii lui. Sursa foto: Daily Mail

Ludo a murit, după ce s-a transformat într-un scut uman pentru colega lui alături de care lucra la Cafe des Angels. Despre el se ştie că îi plăcea să călătorească şi iubea foarte mult oamenii. În călătoriile lui, dintr-o ţară în alta, reuşea foarte uşor să-şi facă foarte mulţi prieteni.

Chloe Clement salvata paris

Chloe Clement, tânăra salvată. Sursa foto: Facebook via Daily Mail

Chloe Clement, tânăra salvată de el este internată la spital, iar prietenii spun că este în stare de şoc. Viaţa nu îi mai este pusă în pericol, dar sechelele sunt adânci şi repetă ca-ntr-un delir numele salvatorului ei, scriu jurnaliştii britanici de la Daily Mail.

Chloe Clement a fost colegă cu Lăcrămioara, amândouă lucrau ca ospătăriţe în Cafe des Angels.

Printre victimele din La Belle Equipe este şi Veronica. Nu era în grupul de prieteni al românilor, ci ieşise în oraş pentru a vorbi cu prietenele sale cum să facă mai multe fapte bune în Madagascar.

veronique-geoffroy-de-bourgies

Veronique Geoffroy de Bourgies, Sursa foto: Madame Le Figaro

Véronique Geoffroy de Bourgies, fost fotomodel, fost jurnalist la revistele Madame Figaro sau Vogue Homme avea o asociaţie umanitară şi se implica în ridicarea unor şcoli pentru copiii din Madagascar, ţară din care adoptase o fetiţă şi un băieţel. Şi ea a murit împuşcată în cap.

Citeşte şi Unul dintre cei trei fraţi care au însângerat Franţa, CĂUTAT în toată Europa. Este liber şi periculos

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE